אוכל
צילום׃ NightAndDayImages, Istock

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס

מותר לאפות ללא קמח גם אחרי פסח - למשל את העוגיות המתוקות-מלוחות האלו, שיש בהן גם שיבולת שועל וסוכר חום ושמכינים בצ'יק צ'אק

אסתר בלום | mako אוכל | פורסם 10/04/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.7 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

1 כוס חמאת בוטנים (מכל סוג)

1 כוס דחוסה של סוכר חום

1 ביצה

1 כפית אבקת אפייה

3/4 כוס שוקולד צ'יפס (אפשר להחליף גם בצימוקים)

3/4 כוס שיבולת שועל (לא אינסטנט)

2 כפות מים

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את חמאת הבוטנים, הסוכר, הביצה ואבקת האפייה. מוסיפים בתנועת קיפול את שבבי השוקולד צ'יפס ואת שיבולת השועל. לבסוף מוסיפים גם 2 כפות מים.

2 מעבירים את התערובת למקרר להתייצבות, ובינתיים מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

3 יוצרים עוגיות בגודל של כפית גדושה, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-8 דקות. העוגיות אמורות לצאת מהתנור כשהן רכות במרכז, אך הן ייתיצבו כאשר הן יתקררו. אם אתם אופים את העוגיות בכמה סבבים בתנור, כדאי לשמור את הבלילה במקרר בין לבין.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!