אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

מיני סופגניות ללא שמרים במילוי ריבת חלב

לכל מי שכמונו, השלימו עם זה שגם השנה כנראה לא יהיה להם אומץ להכין סופגניות שמרים כהלכתן - הנה מתכון שיוציא אתכם (אותנו) בכבוד, אפילו בלי להתפיח בצק. כמו סופגניות אשל, אבל עם מלא מלא סטייל

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 04/12/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 124 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (20 מנות):

לסופגניות:

260 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח תופח

2 ביצים L

300 מ"ל (גביע וחצי) שמנת חמוצה

1 כפית תמצית וניל

1 כף ברנדי או רום

30 גרם (3 כפות) סוכר

שליש כפית מלח

שמן לטיגון עמוק

למילוי וציפוי:

100 גרם (חצי כוס) סוכר

1 כפית קינמון

קורט יפה אגוז מוסקט (לא חובה)

ריבת חלב

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר בינוני את השמן עד שכשטובלים בו קיסם מתעוררות סביבו בועות קטנות (טמפרטורה של 180 מעלות).

2 בזמן שהשמן מתחמם מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הסופגניות לבלילה יחסית אחידה.

3 מערבבים בנפרד בקערה קטנה סוכר עם קינמון ואגוז מוסקט עבור הציפוי, ומכינים קערה מרופדת בנייר סופג.

מתכונים ללביבות 

מתכונים לסופגניות

כל המתכונים לחנוכה

4 בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה או 2 כפיות רטובות מעבירים כדורים מהבלילה לשמן הרותח. מטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב עמוק.

5 מעבירים את הסופגניות לנייר הסופג לצינון קצרצר ומגלגלים בסוכר המתובל לציפוי.

6 מעבירים את ריבת החלב לשקית זילוף מצוידת בצנתר וממלאים את הסופגניות במעט ממרח.

* הסופגניות במיטבן ביום ההכנה.

>> בואו לבלוג של ענבל לעוד מתכונים נהדרים