אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

פיתה זעתר (כמעט) כמו בגליל

גם פיתה פשוטה אפשר לשדרג לדרגת מאפה דרוזי מעורר תיאבון, צריך רק להוסיף לה זעתר ושמן זית. מושלמת לארוחת עשר או,נשנוש אחר-הצהריים, ואם במקרה תוסיפו חומוס או לאבנה ליד - כבר מדובר באחלה ארוחת ערב

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 14/04/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 76 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

די לקיפוח! תמיד מדברים על ארוחת ערב. מה נכין לארוחת ערב? איך אפשר לגוון את ארוחת הערב? מה הילדים יכולים להכין בעצמם לארוחת הערב? בסדר, הבנו. לפעמים גם ארוחת הצהריים עולה לדיון. בכל זאת, ארוחה חשובה. אבל ארוחה אחת, שהיא חלק קבוע מסדר היום של הילדים שלנו במשך 12 שנים רצופות, נשכחת ונזנחת, למעט איזכור שנתי בתחילת ספטמבר. לכן, אני, אסתי ידידיה-רותם, בת דוד ועדינה, מדליקה משואה זו לכבוד ארוחת העשר על מגוון כריכיה, לכבוד עשרות אלפי פיתות עם גבינה, חומוס או שוקולד, לכבוד עשרות אלפי ילדים שקצה נפשם בסנדוויצ'ים עם גבינה צהובה, לכבוד עשרות אלפי אמהות שנמאס להן ללהטט בשילובי חלבון-פחמימה-ירק בתוך כריך ולתפארת מדינת ישראל!

או במילים אחרות - גם את ארוחת העשר אפשר לגוון. לא חייבים כריך. הנה רעיון אחד, ששייך לגמדת המשנה שמאוד אוהבת זעתר. שידרוג פשוט של פיתה פשוטה לדרגת מאפה דרוזי מעורר תאבון. אליו מצורפת קופסה קטנה עם חומוס או לבנה – רעיון של גמדת הבית הראשית. לכל זה מוצמדים מלפפון או עגבניה חתוכים – רעיון של אמא. אה, כן, זה מעולה גם לארוחת ערב.

מרכיבים (1 מנות):

פיתה

2 כפות שמן זית

1 כף גדושה של זעתר

להגשה:

חומוס / לבנה

ירקות חתוכים, זיתים וכו'

אופן ההכנה:

1 בעזרת סכין, שורטים בעדינות את הצד הקעור של הפיתה (הצד התחתון). חורצים לאורך, לרוחב ובאלכסון. שימו לב לא לחתוך אל תוך הפיתה. המטרה היא ליצור שטח פנים מעט מחוספס.

2 מפזרים את שמן הזית ומורחים על כל שטח הפיתה. מפזרים מעליו את הזעתר באופן שווה, כך שיספוג את השמן.

3 מכניסים לטוסטר-אובן או לתנור בחום של 180 מעלות, לכעשר דקות, עד ששולי הפיתה מזהיבים.

פיתה עם זעתר (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
וככה זה נראה אחרי האפייה|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

* הכמויות מתאימות למנה אחת, אפשר להכפיל לפי מספר הסועדים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.