צילום׃ Lynn Seeden, Istock
בראוניז ללא גלוטן עם מרכיב סודי
מתכון מפתיע לחומיות שוקולדיות ונימוחות, עם תוספת עסיסית
עינת מזור בקר | mako אוכל
| פורסם 23/02/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
שני שליש כוס אבקת קקאו
6 כפות קמח אורז
2 כפות קמח טף (Teff)
1 כפית קסנטאן גאם
3 כפות שמן צמחי
רבע כפית אבקת אפייה
קורט מלח
שני שליש כוס מחית שזיפים יבשים (אפשר גם מחית תינוקות)
חצי כוס סוכר דמררה או סוכר לבן
1 ביצה
2 כפיות תמצית וניל
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור ל-170 מעלות צלזיוס. משמנים קלות תבנית בראוניז בתרסיס שמן.
2 בקערה גדולה מערבבים את הקמחים, אבקת הקקאו, הקסנטאן גאם, אבקת האפייה והמלח. בקערה נוספת, מערבבים לתערובת נוזלית את השמן, הביצה, הסוכר ותמצית הווניל.
3 מוסיפים את התערובת הנוזלית לתערובת החומרים היבשים ומערבבים. שופכים את התערובת לתבנית ואופים כ-20 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!