אוכל
צילום׃ יפית בשבקין, mako אוכל

סלט עוף אסייתי

סלט בנוסח אסייתי עם ירקות בשלל צבעים וטעמים, רצועות עוף צלויות ורוטב משגע

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 24/02/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

צנון חתוך לרצועות (או מספר צנוניות פרוסות דק)

גזר חתוך לגפרורים, או לרצועות דקות בעזרת קולפן

2 מלפפונים חתוכים לגפרורים, או לרצועות דקות בעזרת קולפן

פלפל אדום חריף קצוץ, או פרוס דק

2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לחתיכות בינוניות

כוס כרוב, חתוך לרצועות דקות

רבע בצל סגול, פרוס לרצועות

רבע קילו חזה עוף נקי וחתוך לרצועות (לא חייבים!)

לרוטב:

שלוש כפות גדושות סוכר חום

רבע כוס חומץ בן יין

רבע כוס חומץ לבן

שלוש כפות רוטב סויה

שתי כפות שמן שומשום

שתי כפיות ג'ינג'ר מגורר דק

שתי שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור גרוס

להגשה:

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

שלוש כפות שומשום קלוי קל במחבת

אופן ההכנה:

1 מערבבים את מרכיבי הרוטב ונותנים לו לנוח מעט.

2 מעבירים לקערה רבע מכמות הרוטב ומשרים את רצועות העוף לכעשרים דקות. בינתיים מערבבים את כל מרכיבי הסלט.

3 אחרי ההשרייה, צולים את רצועות העוף על מחבת חמה או מחבת גריל עד שהן צלויות (לבנות עם סימני צליה וחריכה קלים). מוציאים ומניחים לצינון.

4 מערבבים את הסלט עם הרוטב, מפזרים כוסברה ושומשום, מקשטים עם רצועות עוף ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!