אוכל
צילום׃ דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן

חזה עוף בחרדל, דבש וצ’ילי

מנת עוף מגרה ברוטב עסיסי עם שילוב טעמים נפלא - והכל ב-15 דקות עבודה

בני סיידא | חבל על הזמן, הוצאת מודן | פורסם 31/05/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 253 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 חזות עוף, חצויים

מלח גס

פלפל שחור גרוס

1/2 כפית שביבי צ'ילי יבש

1/4 כוס שמן זית

לרוטב:

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק-חריף

1/2 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ

1 כף חרדל דיז’ון חלק

2 כפות דבש

1 כף חומץ בלסמי

1 כף עלי תימין

1 כף ג’ינג’ר, מגורר גס

3 כפות פטרוזיליה, קצוצה

1/2 כוס יין לבן יבש

מלח גס

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מתבלים את חזה העוף במלח גס ופלפל ובצ’ילי. מחממים במחבת כבדה את שמן הזית, ומשחימים את חזה העוף 3 דקות מכל צד.

2 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים למחבת. מכסים ומביאים את נוזלי הרוטב לרתיחה.

3 מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-2 דקות עד שהעוף עשוי לחלוטין. מוציאים את העוף מהמחבת לצלחת הגשה. מגבירים את הלהבה וכשהרוטב מסמיך יוצקים על העוף. מגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!