אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד ב-4 צבעים

גם לנו אין כוח לעמוד שעות במטבח בחום הזה, אז הנה לכם מתכון לעוגיות סופר קלות להכנה שהן גם פרווה, בלי חמאה או קמח ועדיין מושחתות בטירוף. חצי שעה עבודה - והפסקת הקפה שלכם תשתדרג פלאים

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 24/07/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 217 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

240 גרם (כוס) חמאת בוטנים

70 גרם (שליש כוס ועוד חצי כף) סוכר

70 גרם (שליש כוס ועוד חצי כף) סוכר חום בהיר דמררה

1 ביצה גדולה

שליש כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

20 גרם (2 כפות) קקאו

5 כפות שוקולד צ'יפס לבן

5 כפות שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מערבבים בקערה את חמאת הבוטנים, הסוכר הלבן והחום, הביצה, המלח ותמצית הווניל עד לקבלת בצק אחיד.

3 מחלקים את התערובת לשניים. מערבבים את החצי הראשון עם הקקאו ו-3 כפות שוקולד צ'יפס לבן, ואת החצי השני עם 3 כפות שוקולד צ'יפס מריר.

4 מגלגלים משתי התערובות כדורים של כ-2 ס"מ. מצמידים כל כדור כהה לכדור בהיר, ומגלגלים יחד בין כפות הידיים לקבלת כדור בצק בשני צבעים.

5 מסדרים את העוגיות על 2 תבניות אפייה במרווחים ומועכים קלות בעזרת כף היד. מסדרים מעל את יתרת השוקולד צ'יפס לקישוט, ואופים כ-10-12 דקות. בתום האפייה העוגיות עדיין רכות מאוד וזה בסדר, הן יתייצבו בעת הצינון.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

 

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת מוס נוטלה וגבינה. לא פחות