אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

רוטב שמנת וגבינות

מתכון בסיסי לממהרים, שיגזול מכם רק 15 דקות של עבודה. בתערובת הגבינות השתמשו בכל גבינה קשה שאתם אוהבים

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 22/03/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.4 359 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 שיני שום

25 גרם חמאה

150 גרם תערובת גבינות מגוררות

1 מיכל שמנת מתוקה

מלח

פלפל שחור גרוס

500 גרם פסטה, מוכנה לפי ההוראות

אופן ההכנה:

 1 קוצצים את השום. מחממים את החמאה בסיר קטן וכשהיא מעט נמסה מוסיפים את השום. מאדים את השום בחמאה שלוש דקות. מערבבים מדי פעם.

2 מוסיפים שמנת ומביאים לתחילת רתיחה עדינה.

3 מוסיפים גבינות ומערבבים על אש קטנה עד שהגבינות נמסות. מסירים מהאש.

4 טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך (משתנה לפי מליחות הגבינות).

5 מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים או יוצקים את הרוטב על הפסטה. זורים מעט פלפל שחור גרוס. אפשר לפזר מעט פרמזן מגוררת על כל מנה.

גיוונים:

לפני טיגון השום, מטגנים בחמאה אגוזי פקאן או מלך. שומרים אותם בצד ומוסיפים לפסטה בהגשה.

רוטב שמנת ופטריות: יחד עם השום, מאדים בחמאה סלסלת פטריות פורטובלו או שמפיניון (או תערובת) פרוסות. מאדים עד שאין נוזלים וממשיכים עם השמנת. משתמשים בכמחצית מכמות הגבינות.

רוטב אספרגוס / ברוקולי ושמנת: לפני טיגון השום, מטגנים בחמאה אספרגוס / ברוקולי חלוט וחתוך למשך כדקה. מוציאים ושומרים בצד. ממשיכים לפי המתכון ומוסיפים את האספרגוס אחרי הסרת הרוטב מהאש.

שמנת, גבינות ופסטו: מוסיפים יחד עם הגבינות 2-3 כפות רוטב פסטו איכותי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!