רוטב שמנת וגבינות
מתכון בסיסי לממהרים, שיגזול מכם רק 15 דקות של עבודה. בתערובת הגבינות השתמשו בכל גבינה קשה שאתם אוהבים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4 שיני שום
25 גרם חמאה
150 גרם תערובת גבינות מגוררות
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
500 גרם פסטה, מוכנה לפי ההוראות
אופן ההכנה:
1 קוצצים את השום. מחממים את החמאה בסיר קטן וכשהיא מעט נמסה מוסיפים את השום. מאדים את השום בחמאה שלוש דקות. מערבבים מדי פעם.
2 מוסיפים שמנת ומביאים לתחילת רתיחה עדינה.
3 מוסיפים גבינות ומערבבים על אש קטנה עד שהגבינות נמסות. מסירים מהאש.
4 טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך (משתנה לפי מליחות הגבינות).
5 מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים או יוצקים את הרוטב על הפסטה. זורים מעט פלפל שחור גרוס. אפשר לפזר מעט פרמזן מגוררת על כל מנה.
גיוונים:
לפני טיגון השום, מטגנים בחמאה אגוזי פקאן או מלך. שומרים אותם בצד ומוסיפים לפסטה בהגשה.
רוטב שמנת ופטריות: יחד עם השום, מאדים בחמאה סלסלת פטריות פורטובלו או שמפיניון (או תערובת) פרוסות. מאדים עד שאין נוזלים וממשיכים עם השמנת. משתמשים בכמחצית מכמות הגבינות.
רוטב אספרגוס / ברוקולי ושמנת: לפני טיגון השום, מטגנים בחמאה אספרגוס / ברוקולי חלוט וחתוך למשך כדקה. מוציאים ושומרים בצד. ממשיכים לפי המתכון ומוסיפים את האספרגוס אחרי הסרת הרוטב מהאש.
שמנת, גבינות ופסטו: מוסיפים יחד עם הגבינות 2-3 כפות רוטב פסטו איכותי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!