אוכל
צילום׃ דניה ויינר, בואו לאכול: ארוחות מהירות ב-10-20-30 דקות, ידיעות ספרים

סלט קוסקוס תוניסאי עם טונה, לימון כבוש, הריסה וזיתים

מנה של קוסקוס תוניסאי בעשר דקות מתוך הספר "בואו לאכול" של מיכל וקסמן

מיכל וקסמן | בואו לאכול: ארוחות מהירות ב-10-20-30 דקות, ידיעות ספרים | פורסם 07/02/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקוסקוס:

1 כוס קוסקוס אינסטנט

2 כפות שמן זית

קורט מלח ים

1 כוס מים רותחים

לסלט:

6-4 פרוסות של לימון כבוש, קצוצות גס + 2 פרוסות לקישוט

15 זיתים שחורים מצומקים (כמו טאסוס), קצוצים גס

1 בצל, חתוך לקוביות קטנות

2 כפיות גדושות אריסה (או יותר, אם אוהבים חריף מאוד)

2 עגבניות גדולות בשלות, זרעים ומיץ סחוטים

1 קופסה (160 גרם) שימורי טונה בשמן זית

שמן זית, לזילוף

1 בצל ירוק, חתוך לפיסות באורך 2 ס"מ (החלק הירוק בלבד)

אופן ההכנה:

1 בקערה, מערבבים קוסקוס, שמן זית ומלח. מוסיפים מים רותחים ומערבבים. מכסים ומשהים 5 דקות.

2 בינתיים קוצצים את הירקות, סוחטים את העגבניות ומסננים את הטונה מהשמן.

3 מערבבים את הקוסקוס במזלג. משטחים על צלחת, לקירור.

4 מערבבים את הקוסקוס עם הירקות והאריסה.

5 עורמים את סלט הקוסקוס בשתי צלחות. מניחים על כל ערימה נתחי טונה. מזלפים מעל שמן זית. מקשטים בבצל ירוק ובפרוסות לימון כבוש.