סלט קוסקוס תוניסאי עם טונה, לימון כבוש, הריסה וזיתים
מנה של קוסקוס תוניסאי בעשר דקות מתוך הספר "בואו לאכול" של מיכל וקסמן
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לקוסקוס:
1 כוס קוסקוס אינסטנט
2 כפות שמן זית
קורט מלח ים
1 כוס מים רותחים
לסלט:
6-4 פרוסות של לימון כבוש, קצוצות גס + 2 פרוסות לקישוט
15 זיתים שחורים מצומקים (כמו טאסוס), קצוצים גס
1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
2 כפיות גדושות אריסה (או יותר, אם אוהבים חריף מאוד)
2 עגבניות גדולות בשלות, זרעים ומיץ סחוטים
1 קופסה (160 גרם) שימורי טונה בשמן זית
שמן זית, לזילוף
1 בצל ירוק, חתוך לפיסות באורך 2 ס"מ (החלק הירוק בלבד)
אופן ההכנה:
1 בקערה, מערבבים קוסקוס, שמן זית ומלח. מוסיפים מים רותחים ומערבבים. מכסים ומשהים 5 דקות.
2 בינתיים קוצצים את הירקות, סוחטים את העגבניות ומסננים את הטונה מהשמן.
3 מערבבים את הקוסקוס במזלג. משטחים על צלחת, לקירור.
4 מערבבים את הקוסקוס עם הירקות והאריסה.
5 עורמים את סלט הקוסקוס בשתי צלחות. מניחים על כל ערימה נתחי טונה. מזלפים מעל שמן זית. מקשטים בבצל ירוק ובפרוסות לימון כבוש.