צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
סלט בורגול על טהרת ניצול השאריות
לוקחים את כל הירקות שיש במקרר ובמקפיא, מבשלים את מה שצריך, מוסיפים את הבורגול – ואוכלים סלט חם, דל קלוריות ומלא בריאות
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 01/10/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
300 גרם בורגול
1 חציל חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
כוס גרגירי חומוס קפוא (אפשר גם מקופסה – אין צורך לבשל)
כוס שעועית ירוקה קפואה
כוס אפונה וגזר קפוא
כוס ברוקולי טרי
חופן נענע קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
מיץ מלימון 1
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
פטה או טונה, אם רוצים
אופן ההכנה:
1 משרים את הבורגול במים פושרים כ-15-20 דקות.
2 מטגנים את החציל בשמן ובמקביל מבשלים את הירקות הקפואים במים רותחים כ-8-10 דקות (אפשר כמובן לשחק עם הירקות ועם הכמויות - העניין הוא לנצל שאריות).
3 מערבבים את כל המרכיבים ומגישים כשהירקות עדיין חמים.
* המוצרים באדיבות עדן טבע מרקט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> ב-18 באוקטובר כולם מצטרפים לקטיף: מונעים בזבוז ועוזרים לנזקקים