אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

סלט בורגול על טהרת ניצול השאריות

לוקחים את כל הירקות שיש במקרר ובמקפיא, מבשלים את מה שצריך, מוסיפים את הבורגול – ואוכלים סלט חם, דל קלוריות ומלא בריאות

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 01/10/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

300 גרם בורגול

1 חציל חתוך לקוביות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

כוס גרגירי חומוס קפוא (אפשר גם מקופסה – אין צורך לבשל)

כוס שעועית ירוקה קפואה

כוס אפונה וגזר קפוא

כוס ברוקולי טרי

חופן נענע קצוצה

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

מיץ מלימון 1

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור

פטה או טונה, אם רוצים

אופן ההכנה:

1 משרים את הבורגול במים פושרים כ-15-20 דקות.

 

2 מטגנים את החציל בשמן ובמקביל מבשלים את הירקות הקפואים במים רותחים כ-8-10 דקות (אפשר כמובן לשחק עם הירקות ועם הכמויות - העניין הוא לנצל שאריות).

 

3 מערבבים את כל המרכיבים ומגישים כשהירקות עדיין חמים.

 

* המוצרים באדיבות עדן טבע מרקט 

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> ב-18 באוקטובר כולם מצטרפים לקטיף: מונעים בזבוז ועוזרים לנזקקים

 

>> בשבוע שעבר הכנו פוקצ'ה גבינה ותאנים עם טריק

>> כל המתכונים עד 60 שקל ו-60 דקות