אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

פרנץ' טוסט עם ממרח שוקולד ורוטב קפה

פרוסות חלה זהובות ומתוקות עם ממרח שוקולד אגוזים ברוטב חם וממכר. קינוח קל ופשוט להכנה

יוסי שטרית | קיטשן מרקט | פורסם 02/05/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.9 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לרוטב קפה:

1/2 1 כוסות חלב 3 אחוז

1 כף קפה נמס

6 חלמונים

4 כפות סוכר

לפרנץ' טוסט:

3 ביצים

חצי כוס חלב

2 כפות סוכר

6 פרוסות חלה

חבילת שוקולד אגוזים מומסת (או ממרח נוטלה)

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מתחילים קודם עם רוטב הקפה: מביאים לרתיחה את החלב והקפה.

2 טורפים בקערה את החלמונים יחד עם הסוכר. כשהחלב רותח, שופכים אותו באיטיות על החלמונים תוך ערבוב מתמיד, ומחזירים לסיר.

3 מבשלים את התערובת על אש נמוכה מאוד עד שהיא מסמיכה. מסננים ומקררים.

4 ממשיכים עם הכנת הפרנץ' טוסט: טורפים יחד את הביצים, החלב והסוכר. טובלים את פרוסות החלה בבלילה ומטגנים במחבת על אש בינונית. אחרי הטיגון, מניחים את הפרוסות על נייר סופג.

5 מסדרים את הלחם המטוגן בצלחת ומורחים בנדיבות מעליו את ממרח השוקולד. יוצקים מעל רוטב קפה, מעטרים באבקת סוכר ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!