צילום׃ יחסי ציבור
פרנץ' טוסט עם ממרח שוקולד ורוטב קפה
פרוסות חלה זהובות ומתוקות עם ממרח שוקולד אגוזים ברוטב חם וממכר. קינוח קל ופשוט להכנה
יוסי שטרית | קיטשן מרקט
| פורסם 02/05/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לרוטב קפה:
1/2 1 כוסות חלב 3 אחוז
1 כף קפה נמס
6 חלמונים
4 כפות סוכר
לפרנץ' טוסט:
3 ביצים
חצי כוס חלב
2 כפות סוכר
6 פרוסות חלה
חבילת שוקולד אגוזים מומסת (או ממרח נוטלה)
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מתחילים קודם עם רוטב הקפה: מביאים לרתיחה את החלב והקפה.
2 טורפים בקערה את החלמונים יחד עם הסוכר. כשהחלב רותח, שופכים אותו באיטיות על החלמונים תוך ערבוב מתמיד, ומחזירים לסיר.
3 מבשלים את התערובת על אש נמוכה מאוד עד שהיא מסמיכה. מסננים ומקררים.
4 ממשיכים עם הכנת הפרנץ' טוסט: טורפים יחד את הביצים, החלב והסוכר. טובלים את פרוסות החלה בבלילה ומטגנים במחבת על אש בינונית. אחרי הטיגון, מניחים את הפרוסות על נייר סופג.
5 מסדרים את הלחם המטוגן בצלחת ומורחים בנדיבות מעליו את ממרח השוקולד. יוצקים מעל רוטב קפה, מעטרים באבקת סוכר ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!