צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
קציצות בקר אפויות
בעזרת טריק קטן וסודי תקבלו קציצות כמו שצריך
ליה שומרון, יועצת קולינרית | mako אוכל
| פורסם 29/12/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
1 ביצה
1 כף טחינה משומשום מלא
50 גרם רסק עגבניות
500 גרם בשר בקר רזה, טחון
1 בצל קצוץ
1 גזר קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
1-2 שיני שום קצוצות
גרידה מקליפת לימון אחד
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1 כפית פפריקה
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 טורפים את הביצה, מוסיפים את הטחינה ואת רסק העגבניות ובוחשים היטב. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
2 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). באמצעות הידיים צרים קציצות לצורה הרצויה - או כדורים בגודל כדור פינג פונג, או כדורים משוטחים לעובי של 1 ס"מ. מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.
3 אופים 15-20 דקות עד שהחלק הפנימי של הקציצה כבר לא אדום. שימו לב, במהלך הבישול הקציצה מגירה החוצה חלק מהנוזלים. אין שום בעיה עם זה, אפשר לאכול או להיפטר מזה.
הצעת הגשה: בלחמניה מקמח מלא עם ירקות, כמו שמגישים המבורגר.