אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות בקר אפויות

בעזרת טריק קטן וסודי תקבלו קציצות כמו שצריך

ליה שומרון, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 29/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 ביצה

1 כף טחינה משומשום מלא

50 גרם רסק עגבניות

500 גרם בשר בקר רזה, טחון

1 בצל קצוץ

1 גזר קצוץ

חופן כוסברה קצוצה

1-2 שיני שום קצוצות

גרידה מקליפת לימון אחד

1 כפית מלח

1/2 כפית כמון

1 כפית פפריקה

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 טורפים את הביצה, מוסיפים את הטחינה ואת רסק העגבניות ובוחשים היטב. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.

2 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). באמצעות הידיים צרים קציצות לצורה הרצויה - או כדורים בגודל כדור פינג פונג, או כדורים משוטחים לעובי של 1 ס"מ. מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.

3 אופים 15-20 דקות עד שהחלק הפנימי של הקציצה כבר לא אדום. שימו לב, במהלך הבישול הקציצה מגירה החוצה חלק מהנוזלים. אין שום בעיה עם זה, אפשר לאכול או להיפטר מזה.

הצעת הגשה: בלחמניה מקמח מלא עם ירקות, כמו שמגישים המבורגר.