אוכל
צילום׃ אסתי רותם, דרך האוכל

סמיפרדו קרמבו-חמאת בוטנים

מתכון לממתק החורף הקצפי עם טוויסט נפלא. מומלץ להגיש במנות אישיות

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 23/02/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

100 גרם שוקולד לבן

2 כפות חלב

1/3 כוס (100 גרם) חמאת בוטנים לא ממותקת

2/3 כוס (150 מ"ל) שמנת מתוקה

4 קרמבואים

אופן ההכנה:

1 ממיסים את השוקולד והחלב במיקרוגל בפולסים של 20 שניות ומערבבים את התערובת בין הפולסים עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה. אפשר להמיס בסיר כפול על אדים (בן מארי).

2 מוסיפים לתערובת את חמאת הבוטנים ומערבבים היטב עד קבלת מרקם חלק ואחיד.

3 מפרידים את עוגיות הקרמבו מהקצף. שוברים מעט ובעדינות את הציפוי והקצף ומערבבים בקערה אחת. שוברים את העוגיות לחתיכות בינוניות ומניחים בקערה שנייה.

4 מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מקפלים את תערובת השוקולד ואת שברי העוגיות אל הקצפת.

5 מקפלים את תוכן שתי הקערות עד קבלת תערובת במראה שיש (התערובת לא צריכה להיות אחידה לחלוטין). מקפיאים את התערובת במשך שלוש שעות לפחות.

הערה: אפשר להקפיא את התערובת בכלים אישיים או בתבנית שקעים מסיליקון ולהגיש את הסמיפרדו במנות אישיות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!