צילום׃ istockphoto
עוגיות חמאת בוטנים וריבה ללא גלוטן
השילוב הכל כך אמריקאי הזה עובד מעולה בעוגיות מקסימות ללא קמח. 5 מרכיבים, 10 דקות עבודה ו-12 דקות אפייה, הלוואי שכל הקינוחים היו כאלו קלים
עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל
| פורסם 19/08/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (30 מנות):
1 כוס של חמאת בוטנים (לא משנה אם חלקה או עם שבבים), עדיף בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
1 ביצה (גודל L)
3/4 כפית כפית סודה לשתייה
ריבה בכל טעם שאוהבים, בערך 4 כפות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות, ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
2 מערבלים במיקסר את חמאת הבוטנים והסוכר עד ששני המרכיבים מתאחדים. מוסיפים את הביצה ואת הסודה לשתייה ומערבלים עוד כשתי דקות. הבצק הסופי אמור להיות יחסית פירורי ולא אחיד.
3 מכדדרים כדורים קטנים מהבצק ומניחים על תבנית האפייה. לוחצים כל כדור בעזרת האגודל ויוצרים שקע. ממלאים כל שקע בריבה ואופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להשחים. מקררים מעט לפני שמנסים להזיז את העוגיות מהתבנית.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!