אוכל
צילום׃ istockphoto

עוגיות חמאת בוטנים וריבה ללא גלוטן

השילוב הכל כך אמריקאי הזה עובד מעולה בעוגיות מקסימות ללא קמח. 5 מרכיבים, 10 דקות עבודה ו-12 דקות אפייה, הלוואי שכל הקינוחים היו כאלו קלים

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 19/08/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

1 כוס של חמאת בוטנים (לא משנה אם חלקה או עם שבבים), עדיף בטמפרטורת החדר

3/4 כוס סוכר

1 ביצה (גודל L)

3/4 כפית כפית סודה לשתייה

ריבה בכל טעם שאוהבים, בערך 4 כפות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות, ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.

2 מערבלים במיקסר את חמאת הבוטנים והסוכר עד ששני המרכיבים מתאחדים. מוסיפים את הביצה ואת הסודה לשתייה ומערבלים עוד כשתי דקות. הבצק הסופי אמור להיות יחסית פירורי ולא אחיד.

3 מכדדרים כדורים קטנים מהבצק ומניחים על תבנית האפייה. לוחצים כל כדור בעזרת האגודל ויוצרים שקע. ממלאים כל שקע בריבה ואופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להשחים. מקררים מעט לפני שמנסים להזיז את העוגיות מהתבנית. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!