אוכל
צילום׃ Lauri Patterson, Istock

סלט קיסר דיאטטי

מתכון לסלט משביע עם עוף, קרוטונים ורוטב מעלף. מנה שיש בה כל מה שהגוף צריך

הגר שפר | mako אוכל | פורסם 08/01/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.3 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 לבבות חסה

1 קופסה קטנה של אנשובי

1 כף חומץ בלסמי

1 כף מיץ לימון

3 כפות מיונז לייט

1/2 כפית חרדל

3 כפות שמן זית

1/2 כוס מים

50 גרם גבינת פרמזן מגורדת

500 גרם פילה עוף (אפשר להחליף בפילה סלמון)

4 פרוסות לחם אחיד

תרסיס שמן זית

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: במעבד מזון טוחנים יחד את האנשובי, החרדל, המיונז, הלימון, הבלסמי ו-3 כפות שמן הזית. כשהכול מעורבב היטב מוסיפים לרוטב 1/2 כוס מים ו-2 כפות של פרמזן.

2 מכינים את העוף: מתבלים את הפילה במלח ופלפל. מטגנים במחבת עם תרסיס שמן זית, עד שהעוף משחים מעט.

3 מכינים את הקרוטונים: בעזרת סכין טובה, חותכים את הקשה של הלחם ומשאירים רק את החלק הפנימי שלו. חותכים הכל לריבועים קטנים. מרפדים מחבת בנייר אפייה ומרססים בתרסיס שמן זית. מפזרים את הקרוטונים ומרססים עליהם מתרסיס שמן הזית. מתבלים עם מלח ופלפל גרוסים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במדף הגבוה ביותר.

4 לאחר 3 דקות מוציאים מהתנור, הופכים את הקרוטונים ומרססים שוב בתרסיס השמן. אופים עוד 3 דקות ומוציאים מהתנור. נותנים לקרוטונים להמשיך להתייבש בחוץ.

5 מרכיבים את הסלט: שוטפים היטב את החסה, קורעים לרצועות ומסננים או מייבשים באמצעות מכשיר לייבוש חסה. מערבבים את החסה עם הרוטב עד שכל העלים מכוסים, מוסיפים את פילה העוף שהספיק קצת להתקרר ואת הקרוטונים ומערבבים שוב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!