פיתה חצ'אפורי
הראו את המתכון הזה לגיאורגי אמיתי והוא ינתק איתכם כל קשר בלי לחשוב פעמיים. הראו אותו לכל אדם אחר, שמחפש מה להכין לעצמו ולילדים לארוחת ערב - וזכיתם בתהילת נצח. פיתה, גבנ"צ, ביצה - הכירו את החצ'אפיתה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
1 פיתה
מעט חמאה, למריחה
1 פרוסת גבינה צהובה מאיזה סוג שאוהבים
1 ביצה
קובייה קטנה של גבינה בולגרית
כפית זעתר
כפית שומשום
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 בעזרת סכין חדה חותכים עיגול גדול בצד העליון של הפיתה. מוציאים ושומרים בצד.
3 מורחים את פנים הפיתה ואת השוליים החיצוניים בחמאה.
4 מסדרים רצועות גבינה צהובה בתוך הפיתה, כמו" קיר" מסביב לעיגול שהוצאנו.
5 פותחים את הביצה בזהירות במרכז הפיתה ומפוררים את הגבינה הבולגרית מלמעלה.
6 מפזרים זעתר ושומשום וצולים בתנור כ-15 דקות, או עד שהחלבון מתייצב. מעבירים למצב גריל ומגברים את החום ל-200. צולים עוד 3-2 דקות, עד הזהבה.
* אם אוהבים שהביצה נוזלית ממש כדאי לעבור למצב גריל כשהחלבון עדיין לא לחלוטין יציב.
* אפשר לצלות את עיגול הפיתה שחתכנו בהתחלה יחד עם החצ'אפיתה.
לעוד סרטונים של מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית חפשו את BERKO MADE בפייסבוק או באינסטגרם
בתיאבון!