אוכל
צילום׃ שרון ברקוביץ, BERKO MADE

פיתה חצ'אפורי

הראו את המתכון הזה לגיאורגי אמיתי והוא ינתק איתכם כל קשר בלי לחשוב פעמיים. הראו אותו לכל אדם אחר, שמחפש מה להכין לעצמו ולילדים לארוחת ערב - וזכיתם בתהילת נצח. פיתה, גבנ"צ, ביצה - הכירו את החצ'אפיתה

שרון ברקוביץ | BERKO MADE | פורסם 07/07/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 215 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

1 פיתה

מעט חמאה, למריחה

1 פרוסת גבינה צהובה מאיזה סוג שאוהבים

1 ביצה

קובייה קטנה של גבינה בולגרית

כפית זעתר 

כפית שומשום

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות. 

2 בעזרת סכין חדה חותכים עיגול גדול בצד העליון של הפיתה. מוציאים ושומרים בצד.

3 מורחים את פנים הפיתה ואת השוליים החיצוניים בחמאה.

4 מסדרים רצועות גבינה צהובה בתוך הפיתה, כמו" קיר" מסביב לעיגול שהוצאנו.

5 פותחים את הביצה בזהירות במרכז הפיתה ומפוררים את הגבינה הבולגרית מלמעלה.

6 מפזרים זעתר ושומשום וצולים בתנור כ-15 דקות, או עד שהחלבון מתייצב. מעבירים למצב גריל ומגברים את החום ל-200. צולים עוד 3-2 דקות, עד הזהבה. 

* אם אוהבים שהביצה נוזלית ממש כדאי לעבור למצב גריל כשהחלבון עדיין לא לחלוטין יציב.

* אפשר לצלות את עיגול הפיתה שחתכנו בהתחלה יחד עם החצ'אפיתה. 

לעוד סרטונים של מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית חפשו את BERKO MADE בפייסבוק או באינסטגרם

בתיאבון!