אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

נתחוני עוף בגזר וחלב קוקוס

לא מאמינים שהילדים שלכם יאכלו "אוכל של גדולים"? קצת אופטימיות! הרי כבר אמרו חכמים, הכל אני יכול בחופש הגדול. אין כמו הימים הארוכים והלוהטים לנסות בהם דברים חדשים

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 24/03/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.7 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

"חלב קוקוס? פטרוזיליה? אין סיכוי. הילדים שלי לא יגעו בזה!". את המשפט הזה שמעתי אין ספור פעמים כשארחנו חברים ועמדתי להגיש לשולחן את המנה הזו. אני לא מתווכחת, רק מניחה את הסיר על השולחן ונותנת לריח ולילדים לעשות את שלהם.


גמדות הבית המנוסות מיד מעמיסות צלחת. לילדי האורחים זה לוקח בדרך כלל לא יותר משלוש דקות. הם מביטים בגמדות הבית ומבינים שמשהו טוב מונח כאן. אחר כך הם מביטים היטב ומזהים את הגזר. ילדים אוהבים גזר. בשלב האחרון כל זה מתחבר עם הריח שהספיק להתפשט בחלל המטבח. ריח של חלב קוקוס עושה להם את זה, ללא ספק. הריח מתקתק ונעים, ממש כמו הטעם. האמהות המשתאות רואות את הילדים שלהן טועמים פיסה קטנה ואז עוד אחת. וחתיכת גזר. ולבסוף מעמיסים צלחת ומסיימים ההההה-כל! ברגעים האלה אני לא בטוחה ממה אני נהנית יותר – לראות את הילדים מחסלים את הסיר, או לראות את האמהות המופתעות לנוכח הילד שמבקש "עוד" ממשהו שמוגדר אצלן בראש "אוכל של מבוגרים".

מרכיבים :

4 כפות שמן

1/2 1 ק"ג חזה עוף, חתוך לנתחונים

בצל גדול, פרוס דק

2 גזרים גדולים, פרוסים דק

3 שיני שום, קצוצות

פחית קרם קוקוס

כפית שטוחה של מלח

1/2 כפית שטוחה של פלפל שחור

1/3 צרור פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1 בסיר רחב ושטוח מחממים שמן. מוסיפים את נתחי העוף. מערבבים מדי פעם עד שכל הנתחים משנים את צבעם ומתחילים להשחים. מוציאים מהסיר ומשאירים בצד.

2 מוסיפים לסיר את הבצל והגזר. מזהיבים מעט. מוסיפים את השום וממשיכים לאדות עוד דקה תוך ערבוב.

3 מוסיפים לסיר את קרם הקוקוס והתבלינים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את נתחי העוף. מביאים שוב לרתיחה עדינה ומבשלים יחד על להבה קטנה 5 דקות. מערבבים מדי פעם.

4 בודקים את אחד הנתחים ומוודאים שהוא מבושל לחלוטין מבפנים. אם לא, מבשלים שתי דקות נוספות ובודקים שוב.

5 מכבים את האש, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

* אם אוהבים, מחליפים את הפטרוזיליה בכוסברה. כוסברה משתלבת נהדר עם חלב קוקוס.* בגרסה למבוגרים אפשר להוסיף פלפל חריף ירוק פרוס דק לבצל והגזר.

נתחוני עוף בגזר וחלב קוקוס (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
בסוף הם עוד יבקשו מנה שנייה|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.