אוכל
צילום׃ עמנואל רוזנצוייג, mako אוכל

עוף תאילנדי פיקנטי

תאילנד אקספרס: מנה מעולה ומהירה להכנה

עמנואל רוזנצוייג | mako אוכל | פורסם 01/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1/2 פלפל אדום

1/2 פלפל ירוק

1/2 בצל

1 כף שמן שומשום ושתי כפות שמן צמחי כלשהו, לטיגון אגוזי הקשיו (אפשר להשתמש רק בשמן שומשום)

1 כוס אגוזי קשיו לא קלויים (או קלויים אם רוצים לוותר על הטיגון)

2 פרפרים (500 גרם) של חזה עוף (לא משוטח לשניצל)

1/2 כוס קמח רגיל

5-7 פלפלי צ'ילי מיובשים (אפשר להשתמש בפלפל שאטה יבש שהוא טיפה פחות חריף)

1 כף רסק עגבניות

2 כפות רוטב צדפות או רוטב דגים (לא לוותר על זה, מכאן בא הטעם התאילנדי המיוחד)

1 כף רוטב סויה

2 כפות יין לבן

1 כף סוכר

3 שיני שום קצוצות

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק

1 גבעול למון גראס, החלק הלבן בלבד, חתוך לאצבעות באורך 3 ס"מ (שיהיה קל לזהות ולהוציא בזמן האכילה)

1 פלפל צ'ילי אדום טרי (לא חובה), פרוס דק

1/2 קופסה של ערמוני מים (לא חובה)

1/2 כוס בצל ירוק חתוך לחתיכות באורך 2-3 ס"מ

1/2 כף ממרח צ'ילי (בדרך כלל ממרח הצ'ילי לא כל כך חריף ונותן טעם עמוק. לא חובה, אם אין בבית)

1 כף שומשום קלוי

אופן ההכנה:

1 חותכים את הפלפל האדום (הרגיל) והירוק לקוביות של 2 על 2 ס"מ.

2 חותכים את הבצל לרבעים ומפרידים בין השכבות.

3 בווק, בחום בינוני, מחממים את שמן השומשום והשמן הצמחי ומטגנים במשך כמה דקות את אגוזי הקשיו, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהם מתחילים להשחים. מסננים ומניחים על נייר סופג.

4 חותכים את חזה העוף לקוביות של 2 על 2 ס"מ.

5 מכניסים את העוף והקמח לשקית נקייה ומנערים היטב. מוציאים את העוף מהשקית ונפטרים משאריות הקמח.

6 זורקים את השמן מהווק ומחממים 2 כפות שמן צמחי.

7 מטגנים את קוביות העוף המקומחות בחום בינוני, עד שהן מתחילות להשחים מכל צדדיהן. לא מטגנים את העוף עד שהוא עשוי לגמרי, אחרת הוא יצא יבש ונוקשה בסוף הבישול. מוציאים מהשמן ומניחים בצד.

8 מוסיפים לווק את הצ'ילי היבש, מטגנים במשך 20 שניות, מוציאים ושומרים בצד.

9 מוסיפים לווק את פיסות הבצל הלבן (אם צריך, מוסיפים עוד כף שמן) ומטגנים על אש בינונית במשך 2-3 דקות עד שנעשות שקופות.

10 בינתיים מערבבים בקערה קטנה את חומרי הרוטב: רסק העגבניות, רוטב הדגים, הסויה, היין והסוכר, ואם רוצים גם את ממרח הצ'ילי.

11 מוסיפים את השום, הג'ינג'ר הקצוצים ואת הלמון גראס ומטגנים חצי דקה נוספת.

12 מוסיפים את קוביות הפלפל האדום והירוק, הצ'ילי הטרי ואת ערמוני המים, ומטגנים במשך דקה.

13 מחזירים לסיר את העוף והצ'ילי היבש המטוגן ומטגנים במשך דקה.

14 מוסיפים את כל חומרי הרוטב ומבשלים במשך 2 דקות.

15 מגישים עם שומשום קלוי מעל.