מרק עדשים כתומות וגזר
מנה שכיף לאכול בחורף. עשירה בטעמים וקלה להכנה
שמוליק גל | ביסטרו דוד המלך
| פורסם 31/01/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 כוסות עדשים כתומות
6 כפות שמן
4 גזרים, חתוכים לקוביות
מלח ופלפל שחור
1 בצל, חצוי ופרוס לחצאי טבעות
כיכר לחם שחור
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
1 בוררים את העדשים ושוטפים היטב במים.
2 שמים בסיר שלוש כפות שמן, מוסיפים את קוביות הגזר ומטגנים דקה על להבה בינונית, עד שהגזר מתרכך אך לא משחים.
3 מוסיפים את העדשים ושש כוסות מים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים עשרים דקות, עד שהעדשים רכות ומתפוררות (אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים).
4 במקביל, מחממים היטב עוד שלוש כפות שמן במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב, אך לא משחים. מוסיפים את הבצל למרק המוכן, יחד עם השמן שנותר במחבת.
5 פורסים את הלחם לפרוסות עבות. קורעים כל פרוסה לפיסות קטנות ומניחים בקערית, ויוצקים עליה את המרק.
6 סוחטים מיץ לימון מלמעלה, ומגישים.