אוכל

מרק עדשים כתומות וגזר

מנה שכיף לאכול בחורף. עשירה בטעמים וקלה להכנה

שמוליק גל | ביסטרו דוד המלך | פורסם 31/01/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 284 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות עדשים כתומות

6 כפות שמן

4 גזרים, חתוכים לקוביות

מלח ופלפל שחור

1 בצל, חצוי ופרוס לחצאי טבעות

כיכר לחם שחור

מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

1 בוררים את העדשים ושוטפים היטב במים.

2 שמים בסיר שלוש כפות שמן, מוסיפים את קוביות הגזר ומטגנים דקה על להבה בינונית, עד שהגזר מתרכך אך לא משחים.

3 מוסיפים את העדשים ושש כוסות מים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים עשרים דקות, עד שהעדשים רכות ומתפוררות (אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים).

4 במקביל, מחממים היטב עוד שלוש כפות שמן במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב, אך לא משחים. מוסיפים את הבצל למרק המוכן, יחד עם השמן שנותר במחבת.

5 פורסים את הלחם לפרוסות עבות. קורעים כל פרוסה לפיסות קטנות ומניחים בקערית, ויוצקים עליה את המרק.

6 סוחטים מיץ לימון מלמעלה, ומגישים.