צילום׃ מאיר קוקבוק, mako אוכל
כרובית אפויה עם רוטב סויה ויוגורט
מדהים איזו תוספת מדליקה אפשר לתקתק בחצי שעה, והכל בזכות השילוש המעולה של רוטב סויה, יוגורט וחרדל. נסו, ותחזרו לספר לנו שצדקנו
מאיר קוקבוק | mako אוכל
| פורסם 19/11/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ראש כרובית, נקי ושלם
בצל, חתוך לרצועות
2 גביעי יוגורט חלק, ללא תוספות
2 כפות רוטב סויה
כפית גדושה חרדל
1-3 שיני שום (לפי הטעם), קצוצות דק
מלח, לפי הטעם
1/2 כפית פפריקה (מתוקה או חריפה)
1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס דק
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ושמים בקערה גדולה יחד עם הבצל.
2 מכינים את המרינדה: מערבבים יוגורט, רוטב סויה, חרדל, שום, מלח ופפריקה ויוצקים על הכרובית והבצל. מערבבים עד שכל הירקות מכוסים ומעבירים למסננת פסטה, כדי להגיר את הנוזלים המיותרים (אחרת באפייה הכרובית תהיה רכה כמו מחית).
3 מפזרים מעל מעט פלפל צ'ילי ואופים 25 דקות, עד שהכרובית מקבלת צבע זהוב. מגישים חם.
בקרו בבלוג של מאיר קוקבוק - ביסטייל
>> בשבוע שעבר הכנו תירס צלוי עם חמאה וסויה
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!