צילום׃ עודד קרני
פילה אמנון בטחינה וסומק על מצע תרד
דג בטחינה עם סלט תרד
יניב גור אריה | גלריית המומחים
| פורסם 03/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
2 פילטים של אמנון (100 גרם למנה)
1 כוס תרד חלוט
חצי כוס עגבנייה קלופה וקצוצה
חצי כוס צנונית פרוסה לרצועות דקות
רבע כוס בצל קצוץ דק
מלח, פלפל,
מיץ מלימון אחד
1 כפית סומק
2 כפות טחינה גולמית
אופן ההכנה:
מערבבים תרד בעודו חם עם בצל, עגבניות וצנוניות, מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. אופים פילה דג, ללא שמן, בתנור לוהט (250 מעלות) 8 דקות. מוזגים על כל פילה כף טחינה ומחזירים לתנור לעוד 4 דקות. מסדרים בצלחת מסלט התרד החמים, מניחים מעל דג אפוי ומפזרים מעל סומק.