אוכל
צילום׃ עודד קרני

פילה אמנון בטחינה וסומק על מצע תרד

דג בטחינה עם סלט תרד

יניב גור אריה | גלריית המומחים | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 פילטים של אמנון (100 גרם למנה)
1 כוס תרד חלוט
חצי כוס עגבנייה קלופה וקצוצה
חצי כוס צנונית פרוסה לרצועות דקות
רבע כוס בצל קצוץ דק
מלח, פלפל,
מיץ מלימון אחד
1 כפית סומק
2 כפות טחינה גולמית

אופן ההכנה:

מערבבים תרד בעודו חם עם בצל, עגבניות וצנוניות, מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. אופים פילה דג, ללא שמן, בתנור לוהט (250 מעלות) 8 דקות. מוזגים על כל פילה כף טחינה ומחזירים לתנור לעוד 4 דקות. מסדרים בצלחת מסלט התרד החמים, מניחים מעל דג אפוי ומפזרים מעל סומק.