אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

גאוני: מוס שוקולד בשני מרכיבים

הכל זה כימיה: קבלו את מוס השוקולד שלא צריך שום דבר חוץ ממים ושוקולד. תאמינו או לא, אבל זה עובד

ערן כ"ץ ועידית נרקיס כ"ץ | טעים! | פורסם 07/11/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 173 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (2 מנות):

100 גרם שוקולד חלב

33 גרם (2 שורות) שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו לפחות

78 מ"ל מים (1/4 כוס + 1 כף + 1 כפית)

אם רוצים - קצפת להגשה

אופן ההכנה:

1 ממיסים בסיר קטן את השוקולד והמים על אש קטנה.

2 מעבירים את השוקולד המומס לקערה היושבת מעל קערה עם קרח. טורפים נמרצות את השוקולד כ-5-6 דקות (אפשר בהחלט במטרפה ידנית) עד שהוא מקבל מרקם של מוס. לא להתייאש, זה קורה בסוף.

3 אפשר לאכול מיד, ואפשר לצנן מעט ולאכול בתוספת קצפת אם רוצים.

טיפים:

* למוס משוקולד מריר בלבד: ממיסים 100 גרם שוקולד עם 78 מ"ל מים וממשיכים כרגיל. קחו בחשבון שהתוצאה מרוכזת מאוד.

* המתכון לא יעבוד עם שוקולד חלב בלבד. מוצקי הקקאו שבשוקולד המריר הכרחיים בשביל התמצקות הבלילה.

* המתכון לא יעבוד עם שוקולד לבן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!לקוח מהבלוג אוכל זה טעים

המתכון עלה לראשונה במרץ 2012