צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, טעים!
גאוני: מוס שוקולד בשני מרכיבים
הכל זה כימיה: קבלו את מוס השוקולד שלא צריך שום דבר חוץ ממים ושוקולד. תאמינו או לא, אבל זה עובד
ערן כ"ץ ועידית נרקיס כ"ץ | טעים!
| פורסם 07/11/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
100 גרם שוקולד חלב
33 גרם (2 שורות) שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו לפחות
78 מ"ל מים (1/4 כוס + 1 כף + 1 כפית)
אם רוצים - קצפת להגשה
אופן ההכנה:
1 ממיסים בסיר קטן את השוקולד והמים על אש קטנה.
2 מעבירים את השוקולד המומס לקערה היושבת מעל קערה עם קרח. טורפים נמרצות את השוקולד כ-5-6 דקות (אפשר בהחלט במטרפה ידנית) עד שהוא מקבל מרקם של מוס. לא להתייאש, זה קורה בסוף.
3 אפשר לאכול מיד, ואפשר לצנן מעט ולאכול בתוספת קצפת אם רוצים.
טיפים:
* למוס משוקולד מריר בלבד: ממיסים 100 גרם שוקולד עם 78 מ"ל מים וממשיכים כרגיל. קחו בחשבון שהתוצאה מרוכזת מאוד.
* המתכון לא יעבוד עם שוקולד חלב בלבד. מוצקי הקקאו שבשוקולד המריר הכרחיים בשביל התמצקות הבלילה.
* המתכון לא יעבוד עם שוקולד לבן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!לקוח מהבלוג אוכל זה טעים
המתכון עלה לראשונה במרץ 2012