אוכל
צילום׃ beenana, Istock

עוגיות שוקולד צ'יפס עם עדשים

ילדים מתים עליהן: מוסיפים לבלילה עדשים, מפזרים עוד כמה למעלה - והם מאושרים

diklar22 | Ask Dikla | פורסם 11/01/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 335 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (50 מנות):

200 גרם חמאה (לפרווה, אפשר מחמאה)

1 כוס סוכר לבן

חצי כוס סוכר חום

2 ביצים

1 כף תמצית וניל

2.5 כוסות קמח

כפית סודה לשתייה

קורט מלח

כוס ורבע נטיפי שוקולד צ'יפס חום או לבן

סוכריות עדשים או m&ms

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבלים במיקסר או בכף עץ את החמאה עם שני סוגי הסוכר עד שמתקבל מעין קרם חלק.

2 מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אוורירית.

3 מוסיפים קמח, מלח וסודה לשתייה ובוחשים לתערובת אחידה. מצרפים את השוקולד צ'יפס ואם רוצים גם מעט עדשים, ומערבבים.

4 מכדררים מהבצק כדורים קטנים וטובלים את חלקם העליון בקערית עם עדשים. לוחצים מעט ומסדרים על משטח אפייה כשהצד עם העדשים למעלה (לחלופין, אפשר לטבול את העוגיות בשלב הזה בקוקוס או בפקאן סיני שבור).

5 אופים כ-10 דקות.