אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

רוטב פסטו מפורק ללא בישול

מתכון למנה קלילה, מהירה ועשירה בטעמים, בפחות מרבע שעה הכנה

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 22/03/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

50 גרם צנוברים

3 שיני שום (או יותר, לפי טעמכם)

5 גבעולי בזיליקום יפים

1/3 כוס שמן זית איכותי

מלח

30 גרם גבינת פרמזן מגוררת

500 גרם פסטה, מוכנה לפי ההוראות

אופן ההכנה:

1 על מחבת יבשה קולים את הצנוברים תוך כדי ערבוב עד שהם מתחילים להזהיב. נזהרים לא לקלות יותר מדי, אז הצנוברים יהיו מרים. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת לקירור.

2 קוצצים את השום ושומרים בצד. מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעול. מניחים כמה עלים בערימה, מגלגלים וחותכים בסכין חדה. לא קוצצים. קיצוץ יתר ישחרר מהבזיליקום טעם מר.

3 יוצקים על הפסטה המוכנה והחמה את שמן הזית. מפזרים צנוברים, שום, בזיליקום ופרמזן. מערבבים ומגישים.

גיוונים:

אפשר להוסיף קוביות פלפל אדום, עגבניות מיובשות, זיתי קלמטה, פלפל אדום קלוי, לבבות ארטישוק, פטריות טריות או מוקפצות מעט בשמן או חמאה, פרוסות זוקיני מוקפצות, קוביות חצילים מטוגנים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!