אוכל
צילום׃ יח"צ

טונה אדומה צרובה

מנה קלילה ופשוטה להכנה

אידי ישראלוביץ | הדגים של אידי, הוצאת כנרת | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 120 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הטונה האדומה נחשבת ליוקרתית בטעמה ואת המנה הזו אפשר להגיש עם רוטב שמנת או עם רוטב אספרגוס (מתכונים בהמשך), אבל היא בהחלט טעימה גם בזכות עצמה, ללא רוטב. ובכל מקרה: אם מחליטים להגיש את הטונה עם רוטב, מכינים תחילה את הרוטב ולאחר מכן את הדג.

מרכיבים (1 מנות):

נתח טונה אדומה במשקל 180 גרם
מלח ים
פלפל שחור
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

הכנת הדג: משמנים ומפלפלים את פילה הטונה. מחממים מחבת פסים על הכיריים, ורק כשהמחבת לוהטת מניחים את הנתח במרכז המחבת. צורבים את הנתח משני צדדיו, על אש גבוהה, אבל מקפידים שלא לבשלו (כדי שפנים הנתח יישאר נא). מעבירים את נתח הטונה הצלוי לצלחת ובעזרת סכין חד במיוחד פורסים פרוסות דקות (1 ס"מ), ובוזקים מעל מלח ים ופלפל שחור. אפשר להגיש את המנה כמו שהיא, בתוספת חצי לימון טרי, או בתוספת רוטב שמנת או רוטב אספרגוס.