סנדוויץ' חזה עוף ברוטב ברביקיו
בשביל כריך בשרי עסיסי ומטפטף כבר לא צריך לצאת מהבית - אפשר להפשיר חזה עוף ולהכין בצ'יק את הסנדוויץ' ההורס שבתמונה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
3 לחמניות ארוכות מצופות שומשום או לחמניות המבורגר
500 גרם חזה עוף (2 נתחים בערך), חתוכים לרצועות עבות
6 עלי חסה יפים, חתוכים לרצועות
כפית שמן
לרוטב ברביקיו ביתי:
חצי כוס קטשופ
רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה
1 כף סילאן
כף חומץ אורז או חומץ אחר
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב (לחלופין, אפשר להשתמש ברוטב ברביקיו קנוי): שמים את כל המצרכים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 2 דקות. טועמים ובודקים תיבול. שומרים בצד.
2 מחממים מחבת עם השמן. מוסיפים את רצועות חזה העוף ומטגנים כשתי דקות, עד שהן מזהיבות. מערבבים היטב ומוסיפים 5 כפות מרוטב הברביקיו ושתי כפות מים. מטגנים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב מצפה היטב את כל נתחי העוף.
3 מחלקים את העוף ורצועות החסה בין הלחמניות ומגישים.
* טיפ: כדאי לקלות את הלחמניות מעט בטוסטר אובן או בתנור (בערך 2 דקות בחום של 180 מעלות), שיזהיבו ויהיו פריכות.
* רוצים לקצר תהליכים? השתמשו ברוטב ברביקיו מוכן.
המתכון פורסם לראשונה בשנת 2010