אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

מגדל פנקייקס הפתעה

ימי חול המועד הם ימים נהדרים להפתיע את הילדים עם משהו מתוק וקצת אחר. הפנקייקס המשגעים האלה עונים בדיוק על ההגדרה הזאת, עם מילוי מפתיע ובצורת ערימה, שכיף לחלוק עם המשפחה (אבל הכי כיף לחסל לבד)

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 18/10/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 182 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

210 גרם (כוס וחצי) קמח

1 כף אבקת אפייה

3 כפות סוכר

2 ביצים גדולות

240 מ"ל (כוס) חלב

3 כפות שמן

1 כפית תמצית וניל

למלית:

8-10 כפות גדושות של ממרח לוטוס

להגשה:

אבקת סוכר

פירות שאוהבים

אופן ההכנה:

1 טורפים בקערה את כל חומרי הפנקייקס במטרפה ידנית עד לקבלת לבלילה אחידה.

2 מעבירים לקערה את ממרח הלוטוס ומחממים קלות מאוד במיקרוגל (כ-10 שניות) רק עד לריכוך.

3 מחממים מחבת טפלון משומנת קלות ויוצקים לתוכה מעט מהבלילה. מחכים שהבלילה תתייצב קלות, ומניחים במרכז הפנקייק כף גדושה מאוד של ממרח לוטוס. יוצקים מעל בלילת פנקייקס לכיסוי, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. ממשיכים כך עם כל הבלילה.

4 מסדרים את כל הפנקייקים המוכנים במגדל, מפדרים באבקת סוכר ומגישים עם פירות שאוהבים.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

 

>> בפעם שעברה הכנו מאפינס סוכר וקינמון

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים