צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
קציצות עדשים חריפות עם יוגורט
אל תטעו בקציצות האלה - הן נראות תמימות אבל בתוכן מסתתרת אש יוקדת ונפלאה. כמה טוב שיש את רוטב היוגורט הזה, שמרגיע קצת את הלשון בין ביס לביס
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 14/06/17
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
לקציצות:
2 כוסות עדשים ירוקות או כתומות (אנחנו השתמשנו בכתומות)
1 בצל סגול גדול, חתוך גס
3 שיני שום
1 פלפל ירוק חריף, חתוך גס (ללא גרעינים)
חופן עלי אורגנו טריים
מלח
פלפל שחור
1 שקית אבקת אפייה
לטיגון:
שמן זית
להגשה:
גביע יוגורט יווני
מיץ מלימון אחד
קליפה מגוררת מלימון אחד
אופן ההכנה:
1 אם יש זמן משרים את העדשים לילה מראש. אם אין זמן, מבשלים את העדשים כרבע שעה בסיר עם מים עד לריכוך חלקי. מסננים ומצננים.
2 מעבירים את העדשים ואת שאר מרכיבי הקציצות למעבד מזון. מרסקים בפולסים קצרים עד לקבלת מחית גסה.
3 מחממים שמן ומטגנים קציצת ניסיון. טועמים ומתקנים את התיבול כך שיתאים לכם בדיוק.
4 יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות ומטגנים כ-2-3 דקות מכל צד.
5 מגישים עם יוגורט מתובל במיץ וקליפת לימון.