אוכל
צילום׃ דן לב, על השולחן

סנדוויץ' קובני

סנדוויץ' קובני הוא בעצם טוסט גבינה והאם, עם תוספת של מוחו ורדה (הפסטו של הספרדים), חלפניו ולפעמים גם פרוסות אננס. ואם זה לא הפשע המושלם אז אנחנו לא יודעים מה כן. לשמור לימים מושחתים במיוחד

עינב אזגורי, סרוויסריה | על השולחן | פורסם 07/05/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.1 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

1 ג'בטה חצויה לאורכה

2-1 כפות חמאה מומסת

2-1 כפות מוחו ורדה (ראו לעיל)

1 פרוסה דקה גבינת מוצרלה קשה

6-5 פרוסות שינקן

1 פרוסה דקה גבינת אמנטל

1 כפית פלפל חלפניו כבוש פרוס

 

למוחה ורדה (צנצנת קטנה):

1 אבוקדו

1/4 כפית מלח

1/4 כוס חומץ שרי

3 שיני שום

1-1/2 פלפל חריף ירוק ללא הגרעינים

1 כפית כמון שטוחה

1 כוס שמן זית

1/2 כפית סוכר

1/2 צרור כוסברה

1/2 צרור פטרוזיליה

 

להגשה:

ביצה קשה

2-1 כפות מוחו ורדה

 

אופן ההכנה:

1 מכינים מוחו ורדה: טוחנים את כל החומרים למעט שמן הזית במעבד מזון או בעזרת מוט ריסוק ידני. מוסיפים שמן זית בזילוף דק ותוך כדי עיבוד (אם המרקם סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים). טועמים ומתקנים תיבול. הממרח יישמר במקרר עד 5 ימים.

2 הסנדוויץ': מורחים חמאה מומסת ומעט מוחו ורדה על שני צדי הלחם. מניחים על צד אחד מוצרלה, עליה שינקן ועליו אמנטל. מפזרים פרוסות חלפניו.

3 סוגרים וקולים בטוסטר (רצוי טוסטר לחיץ) עד שהגבינה נמסה וזהובה בצדדים.

4 מגישים עם ביצה קשה ועוד מוחו ורדה.

*המתכון מתוך גיליון 286 של על השולחן.

>> והנה קמאו - בר מסעדה חדש במתחם התחנה