עוגיות פילו עם אגוזים וקינמון
העוגיות המגולגלות האלה יותר קלות ומהירות להכנה מהמגולגלות שכולם מכירים, כי אפילו בצק לא מכינים פה (משתמשים בעלי פילו קנויים). אז איך זה שהתוצאה כל כך טעימה וממכרת, ושהמחמאות לא מפסיקות לזרום? נו, קסם
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 30/09/24
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לכ-20 עוגיות:
5 דפי פילו
2 כוסות אגוזי מלך טחונים או קצוצים דק
שלושת רבעי כוס סוכר
2 כפיות קינמון
70 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים בקערה את האגוזים, הסוכר והקינמון.
3 ממיסים את החמאה במיקרוגל.
4 פורסים דף פילו על משטח העבודה ומברישים אותו בחמאה. מניחים דף נוסף ומברישים גם אותו.
5 מפזרים מחצית מכמות תערובת האגוזים באופן אחיד, ומכסים בעוד דף פילו. מברישים גם אותו בחמאה ומכסים בדף נוסף.
6 מברישים את דף הפילו העליון בחמאה ומפזרים את החצי השני של האגוזים. מכסים בדף פילו אחרון.
7 מגלגלים לרולדה ופורסים לעוגיות מגולגלות בעובי אחיד של 2 ס"מ.
8 מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 15-20 דקות, להזהבה.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!