אוכל
צילום׃ דניאל לילה, mako אוכל

לביבות תירס תאילנדיות

כשאומרים לביבות תירס, הדבר הראשון שעולה בראש הוא שהנה, מצאנו משהו בשביל הילדים. מכיוון שהפעם מדובר בלביבות תירס תאילנדיות חריפות, אולי בכל זאת עדיף שתאכלו אותן בעצמכם. מבטיחים שתחזרו לעוד

אורלי פלאי-ברונשטיין | קיקומן | פורסם 08/11/23 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הן זהובות, קראנצ'יות ומלאות טעמים בזכות הקארי האדום. אם תורידו את רמת החריפות יש סיכוי טוב שהילדים יתפתו לטעום.

מרכיבים (12 מנות):

מרכיבים:

400 גרם גרעיני תירס

2 ביצים

שליש כוס קמח לבן

2 שיני שום

כפית רוטב סויה (לא חובה)

1 כף רוטב קארי אדום

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

שמן לטיגון

להגשה:

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית רוטב צ'ילי חריף

אופן ההכנה:

1 טוחנים במעבד מזון חצי מכמות גרעיני התירס עם ביצים, קמח, שום, סויה (בשביל הצבע) ורוטב קארי אדום במשך כ-2 דקות לקבלת מחית אחידה וגסה.

2 מוסיפים למחית את גרעיני התירס הנותרים ובצל ירוק ומערבבים.

3 מחממים שמן במחבת על להבה בינונית, נוטלים לכל לביבה כף גדושה מהבלילה ומטגנים 1-2 דקות מכל צד. מוציאים לנייר סופג.

4 מערבבים רוטב צ'ילי משני הסוגים ומגישים לצד הלביבות לטבילה. אוכלים חם או בטמפרטורת החדר.

* הלביבות יישמרו עד 3 ימים בקופסה אטומה במקרר.

גיוונים:

* לגרסה נטולת גלוטן: מחליפים את קמח החיטה בקמח אורז או קמח תירס טחון דק.

* לפנקייקס תאילנדיים: מוסיפים כוס חלב, מגדילים את כמות הקמח לכוס ומוסיפים גם כפית אבקת אפייה. מטגנים במחבת לוהטת כפנקייקס שטוחים ומגישים עם שמנת חמוצה.

המתכון עלה לראשונה במרץ 2014