אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

דגיגי ים מטוגנים

דגים קטנים פריכים וקלים להכנה כמו שתמצאו במסעדה טובה, עם ציפוי פיקנטי נהדר

מיכל אנסקי | mako אוכל | פורסם 11/08/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

דגים פריכים זו אמנות. תמיד כשאנחנו רעבים בא לנו לאכול כאלה, אבל אנשים מזמינים דגים מטוגנים רק במסעדות – ובבית חוששים להכין, כי הם אף פעם לא יוצאים קריספיים כמו שצריך. אמא שלי מצאה שיטה שתמיד עובדת: מבקשים ממוכר הדגים שייתן לנו דגים קטנים, מה שיש לו בחנות - מליטות, סרדינים, ברבוניות או כל דגיגון אחר – שישאיר אותם שלמים, ושינקה אותם. לפני הטיגון, משאירים את הדגים לפחות עשר דקות במי קרח עם מעט חומץ. הבדלי הטמפרטורות בין הבשר הכמעט קפוא של הדג לבין השמן הרותח הוא שיוצר את הקריספיות שאנחנו מצפים להשיג.

 

אני משתמשת בהמון תיבול חריף ביחד עם הקמח בציפוי, כי אם שמים קצת צ'ילי - זה פשוט לא מורגש. צריך לשים הרבה, ממש עד שהקמח מקבל גוון אדמדמם.

מרכיבים :

דגי ים קטנים (ברבוניות, מליטות קטנות או סרדינים) טריים ונקיים

1 כף חומץ

מלח

1 כוס קמח

1 כף פפריקה חריפה

שמן תירס לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את הדגים במי ברז ומעבירים אותם לקערה עם מי קרח. מוסיפים את החומץ ומעט מלח.

>> מתכונים לראש השנה

2 מכינים שקית ניילון עם רוכסן או קערת פלסטיק עם מכסה, שמים בתוכה את הקמח, הפפריקה ומעט מלח, מוסיפים את הדגים ומנערים עד שהם מצופים היטב.

3 מחממים היטב מחבת כבדה, יוצקים לתוכה שמן לטיגון עמוק ומניחים לו להתחמם

4 מעבירים את הדגים בזהירות לתוך השמן החם. מטגנים כדקה, ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים מיד.