צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
תרד חלוט עם צימוקים וצנוברים
התוספת המושלמת: ירוקה, מתקתקה ולא משמינה. מנה מלאה בטוב שעושה שמח בפה
רוני מנדלמן | mako אוכל
| פורסם 20/09/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
קילו תרד טרי
50 גרם חמאה או שמן קנולה
חצי בצל, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
100 גרם הודו מעושן חתוך לחתיכות קטנות (צמחונים יכולים כמובן לוותר)
100 גרם צימוקים
כף רסק עגבניות
כף סילאן
רבע כוס מים
מלח גס
פלפל גרוס
50 גרם צנוברים
אופן ההכנה:
1 חולטים את עלי התרד שתיים-שלוש דקות על אש נמוכה במים רותחים.
2 מסננים ומעבירים מיד למי קרח, כדי להפסיק את תהליך הבישול.
3 במחבת בינונית ממיסים חמאה (או מחממים שמן), מאדים את הבצל, מוסיפים את השום וההודו ומטגנים קלות עד שהוא מחליף צבע.
4 מוסיפים את הצימוקים ומקפיצים. מוסיפים רסק עגבניות, סילאן, מים ותבלינים ומערבבים.
5 מבשלים כמה דקות ומוסיפים את התרד המסונן. מבשלים כעשר דקות ומפזרים מעל צנוברים.
*הצעת הגשה: עובד יופי עם אורז, אטריות ביצים או כתוספת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!