אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פתיתים בריאים עם אפונה

פתיתים שילדים אוהבים, אבל בגרסא בריאה והרבה יותר מזינה

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 18/10/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

קשה להתווכח עם זה – ילדים אוהבים פתיתים. הבעיה היא שהפתיתים הרגילים עשויים (לרוב) מקמח לבן ואין בהם יותר מדי ערכים תזונתיים, למעט קלוריות. אז איך אפשר לשדרג את התוספת הזאת מבחינה בריאותית? דבר ראשון, מסתבר שאפשר להשיג פתיתים מקמח מלא או מקמח כוסמין מלא, שזה כבר טוב. בנוסף, נעדיף להשתמש בשמן זית ולא בשמן רגיל. לזה נוסיף רסק עגבניות שלא מכיל סוכר אלא 100% עגבניות, ונשדרג עם קצת בצל, גזר ואפונה.

מרכיבים :

1 כף שמן זית

1 בצל קצוץ

1 גזר מגורר

2 כוסות פתיתים מקמח כוסמין מלא

3 כוסות מים רותחים (2+1)

1 כוס אפונה קפואה שהופשרה

1 כף רסק עגבניות

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן זית בסיר בינוני. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, הגזר והפתיתים ומטגנים 3 דקות.

2 מוסיפים לסיר שתי כוסות מים רותחים ואת האפונה, ומערבבים.

3 מערבבים את כוס המים הנוספת עם רסק העגבניות והתבלינים, מוסיפים לסיר ומערבבים.

4 מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 10 דקות, תוך בחישה מדי פעם.

5 מסירים מהאש, מערבבים ומשאירים מכוסה לעוד 5 דקות.

* אם אתם רוצים להפוך את הפתיתים האלה לארוחה שלמה - לוקחים 2-3 כפות מהתבשיל הזה, מערבבים עם ביצה אחת ומכינים "מקושקשת פתיתים" - בריא וטעים.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!