אוכל
צילום׃ istockphoto

עוגיות סוכר וקינמון

מכירים עוגיות סבתא? אלה עם ציפוי הסוכר המתפצפץ? אז זוהי הגרסה האמריקאית שלהן, שיש בה גם קינמון. באמריקה קוראים להן סניקרדודל - שזה שם כל כך מתוק שכבר מתחשק עוגייה

| קפה נולה | פורסם 04/07/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.3 82 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס וחצי סוכר

1 כוס חמאה רכה (240 גרם)

2 ביצים

3/4 2 כוסות קמח

2 כפיות קרם טרטר (לא חובה, להשיג בחנויות המתמחות)

1 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

לציפוי:

רבע כוס סוכר

2 כפיות קינמון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים בקערה את הסוכר, החמאה והביצים עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מוסיפים את הקמח, קרם הטרטר, הסודה והמלח ומערבבים היטב לקבלת בצק גמיש. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 5 ס"מ.

4 מערבבים את הסוכר והקינמון לציפוי בקערה, ומגלגלים את העוגיות בפנים.

5 מסדרים את העוגיות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 8-10 דקות או עד הזהבה, ומצננים על רשת.

עוד מתכונים שווים לילדים:

ארטיק חלבה

צ'יפס שטוחים אפוי

שיפודי ענבים קפואים

פיצה ביתית על מלאווח

חביתה בתוך פלפל אדום