צילום׃ istockphoto
עוגיות סוכר וקינמון
מכירים עוגיות סבתא? אלה עם ציפוי הסוכר המתפצפץ? אז זוהי הגרסה האמריקאית שלהן, שיש בה גם קינמון. באמריקה קוראים להן סניקרדודל - שזה שם כל כך מתוק שכבר מתחשק עוגייה
| קפה נולה
| פורסם 04/07/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים :
כוס וחצי סוכר
1 כוס חמאה רכה (240 גרם)
2 ביצים
3/4 2 כוסות קמח
2 כפיות קרם טרטר (לא חובה, להשיג בחנויות המתמחות)
1 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
לציפוי:
רבע כוס סוכר
2 כפיות קינמון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים בקערה את הסוכר, החמאה והביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מוסיפים את הקמח, קרם הטרטר, הסודה והמלח ומערבבים היטב לקבלת בצק גמיש. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 5 ס"מ.
4 מערבבים את הסוכר והקינמון לציפוי בקערה, ומגלגלים את העוגיות בפנים.
5 מסדרים את העוגיות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 8-10 דקות או עד הזהבה, ומצננים על רשת.
עוד מתכונים שווים לילדים: