אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

רוטב עגבניות בסיסי

מתכון קלאסי ופשוט לארוחה זריזה שאפשר להכין מראש ולהקפיא. זמן עבודה: רק 15 דקות

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 22/03/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 893 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 עגבניות גדולות, בשלות ועסיסיות

1 בצל

4 שיני שום

3 כפות שמן זית

1 כפית סוכר, שטוחה

1/2 כפית מלח

500 גרם פסטה, מוכנה לפי ההוראות

אופן ההכנה:

 1 קוצצים בצל, שום ועגבניות, כל אחד בנפרד.

2 מחממים שמן במחבת רחבה עם מכסה. מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להשחים בקצוות.

3 מוסיפים את השום ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב שתי דקות.

4 מוסיפים עגבניות, סוכר ומלח. מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים עשר דקות. מערבבים מדי פעם.

5 טועמים ומוסיפים מלח אם יש צורך. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים ומבשלים יחד שתי דקות.

גיוונים:

רוטב שילדים אוהבים: מוסיפים עם העגבניות שלוש כפות רסק עגבניות וחצי כוס מים. מבשלים עשרים דקות.

תוספות בשלב הבצל: פלפלים, אפשר לשלב גם חריפים, קוביות חציל מטוגנות או קלויות בתנור, קוביות גזר, זוקיני פרוס, זיתי קלמטה.

רוטב רוזה: מוסיפים רבע כוס שמנת מתוקה בסוף הבישול. מביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את הפסטה.

איטליה הקלאסית: אחרי הוספת הפסטה מוסיפים בזיליקום טרי חתוך ומפזרים גבינת פרמזן מגוררת על כל מנה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!