רוטב עגבניות בסיסי
מתכון קלאסי ופשוט לארוחה זריזה שאפשר להכין מראש ולהקפיא. זמן עבודה: רק 15 דקות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
אפשר להכין כמות גדולה מהרוטב ולשמור בהקפאה, מחולק למנות. כשיתחשק לכם רוטב על בסיס עגבניות תוכלו לשלוף מהפריזר ולהשתמש בו כמו שהוא או להוסיף לו טעמים אחרים ולגוון.
מרכיבים :
5 עגבניות גדולות, בשלות ועסיסיות
1 בצל
4 שיני שום
3 כפות שמן זית
1 כפית סוכר, שטוחה
חצי כפית מלח
500 גרם פסטה, מוכנה לפי ההוראות
אופן ההכנה:
1 קוצצים בצל, שום ועגבניות, כל אחד בנפרד.
2 מחממים שמן במחבת רחבה עם מכסה. מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להשחים בקצוות.
3 מוסיפים את השום ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב שתי דקות.
4 מוסיפים עגבניות, סוכר ומלח. מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים עשר דקות. מערבבים מדי פעם.
5 טועמים ומוסיפים מלח אם יש צורך. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים ומבשלים יחד שתי דקות.
גיוונים:
- רוטב שילדים אוהבים: מוסיפים עם העגבניות שלוש כפות רסק עגבניות וחצי כוס מים. מבשלים עשרים דקות.
- תוספות בשלב הבצל: פלפלים, אפשר לשלב גם חריפים, קוביות חציל מטוגנות או קלויות בתנור, קוביות גזר, זוקיני פרוס, זיתי קלמטה.
- רוטב רוזה: מוסיפים רבע כוס שמנת מתוקה בסוף הבישול. מביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את הפסטה.
- איטליה הקלאסית: אחרי הוספת הפסטה מוסיפים בזיליקום טרי חתוך ומפזרים גבינת פרמזן מגוררת על כל מנה.
המתכון פורסם לראשונה ב-2012




