אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

שיפודי יקיטורי של בורי עם עשבי תיבול ושום

השיפודים האלה כל כך מפוצצים בסטייל, שכמעט לא נעים לנו לקרוא להם שיפודים. דג בורי ישראלי טרי, עשבי תיבול, שמן זית, שום וקצת סילאן - זה (וחצי שעה פנויה) כל מה שאתם צריכים, והנה הכנתם מנה להתפאר בה

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 07/11/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הבורי הוא דג מאכל שנפוץ בכל העולם ושייך למשפחת הקיפוניים, שסוגים רבים שלהם חיים באזורים טרופיים וסוב-טרופיים. הוא נחשב לאוכל כל וניזון בעיקר מאצות ובעלי חיים קטנים.

 

הבורי משתייך למיני הדגים המסוגלים לחיות בטווח רחב מאוד של מליחויות מים, ולכן ניתן למצוא אותו בנהרות ונחלי מים מתוקים כמו גם במאגרי מים מלוחים, שבהם מליחות המים גבוהה בהרבה ממליחות מי הים. בחופי ישראל בלבד ניתן למצוא 11 סוגים של בורי.

 

באגן הים התיכון הבורי נחשב לדג מאכל פופולרי מאוד. בבשרו הלבן אין כמעט עצמות, וטעמו משתלב בקלות עם סוגי מזון רבים וטעמים שונים. ביצי הדג הן מעדן בפני עצמו. בארצות רבות נוהגים להמליח ולייבש אותן, לצפות אותן בשעוות דבורים ולשמרן כך לאכילה.

 

רוב דגי הבורי הנמכרים כיום בשווקים גדלים בבריכות דגים, ולכן ניתן להשיגם בחנויות הדגים כמעט בכל ימות השנה.

מרכיבים :

3 פילה בורי, חתוכים לקוביות

למעטפת הצלייה:

כף עלי תימין או עירית

2 כפות פטרוזיליה טחונה

כף קליפת לימון מגוררת

חצי פלפל חריף, קצוץ

כפית מלח

שן שום כתושה

חצי כף סילאן

4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל מרכיבי מעטפת הצלייה.

2 מוסיפים את קוביות הדג ומצפים מכל הצדדים.

3 משפדים את קוביות הדג על שיפודים קטנים וצולים על פלנצ'ה לוהטת או מחבת משומנת כ-3 דקות מכל צד.

* מומלץ להגיש עם ירקות טריים.

איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?