אוכל
צילום׃ דרור כץ

סלט גזר

סלט מתקתק עם גזר ופקאן סיני, ברוטב שום וחרדל מעולה. קל להכנה ומתאים לכל ארוחה

| mako אוכל | פורסם 29/10/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 105 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסלט:

חבילת גזר

צרור עירית

100 גרם פקאן סיני

לרוטב:

חצי כוס שמן

רבע כוס חומץ

4 שיני שום כתושות

3 כפיות חרדל (רגיל, לא גרגרים)

2 כפות סוכר חום

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 קולפים את הגזרים וקוטמים את הקצוות שלהם. 

2 חותכים את הגזרים לקוביות קטנות, אפשר גם במעבד מזון. מעבירים לקערה. 

3 קוצצים את העירית דק, ושוברים את הפקאן הסיני לחתיכות גדולות. מוסיפים את שניהם לקערה. 

4 בקערה נפרדת מערבבים את כל חומי הרוטב. יוצקים על הסלט. 

* ניתן ואף רצוי להכין את הסלט יום קודם ולשמור במקרר. במקרה כזה, יש להוסיף את הפקאן הסיני רק סמוך להגשה, כדי למנוע את התרככותו.