צילום׃ דרור כץ
סלט גזר
סלט מתקתק עם גזר ופקאן סיני, ברוטב שום וחרדל מעולה. קל להכנה ומתאים לכל ארוחה
| mako אוכל
| פורסם 29/10/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לסלט:
חבילת גזר
צרור עירית
100 גרם פקאן סיני
לרוטב:
חצי כוס שמן
רבע כוס חומץ
4 שיני שום כתושות
3 כפיות חרדל (רגיל, לא גרגרים)
2 כפות סוכר חום
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 קולפים את הגזרים וקוטמים את הקצוות שלהם.
2 חותכים את הגזרים לקוביות קטנות, אפשר גם במעבד מזון. מעבירים לקערה.
3 קוצצים את העירית דק, ושוברים את הפקאן הסיני לחתיכות גדולות. מוסיפים את שניהם לקערה.
4 בקערה נפרדת מערבבים את כל חומי הרוטב. יוצקים על הסלט.
* ניתן ואף רצוי להכין את הסלט יום קודם ולשמור במקרר. במקרה כזה, יש להוסיף את הפקאן הסיני רק סמוך להגשה, כדי למנוע את התרככותו.