אוכל
צילום׃ ליסה ברבר, תיאבון בריא, פן הוצאה לאור

סלט אטריות אורז עם שרימפס ורוטב תאילנדי

טעימה מתוך ספרו של גורדון רמזי, מנה ראשונה מרעננת בחצי שעה הכנה

גורדון רמזי | תיאבון בריא, פן הוצאה לאור | פורסם 02/01/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.9 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

100 גרם אטריות אורז דקות

מעט שמן שומשום

200 גרם אפונה סינית

1 פלפל אדום גדול

1 פלפל צהוב או כתום גדול

2 גבעולי בצל ירוק

200 גרם שרימפס קטנים, מקולפים ומבושלים

1 חופן עלי כוסברה

1 כף זרעי שומשום שחור או לבן, קלויים

לרוטב:

1 בצל שאלוט, מקולף וקצוץ דק

2 שיני שום, מקולפות וכתושות

1 פלפל אדום חריף קטן, בלי זרעים וקצוץ דק

2-3 כפות מיץ ליים או יותר, לפי הטעם

2 כפות רוטב דגים

1 כף רוטב סויה בהיר

1/2 2 כפות סוכר דקלים, או סוכר חום רך

2 כפות שמן שומשום קלוי

אופן ההכנה:

1 ממלאים קומקום במים ומביאים לרתיחה. בינתיים שמים את אטריות האורז בקערה גדולה עמידה לחום. כשהמים רותחים, יוצקים אותם על האטריות ומוודאים שכל האטריות שקועות בהם לחלוטין. מכסים את הקערה בניילון נצמד במשך 5 דקות או עד שהאטריות רכות אך עדיין מוצקות. מסננים ומערבבים מיד עם שמן השומשום כדי למנוע מהאטריות להידבק זו לזו.

2 בזמן שהאטריות מושרות במים, חולטים את האפונה הסינית בסיר עם מים רותחים במשך כ-2 דקות, עד שהיא מתחילה להתרכך אך עדיין בצבע ירוק בוהק. מוציאים את האפונה מהמים ומעבירים אותה מיד לקערה עם מי קרח. מסננים היטב וחותכים את התרמילים באלכסון ל-2-3 פיסות.

3 חוצים את 2 סוגים הפלפלים ומוציאים את הליבה והזרעים. חותכים את הפלפלים לרצועות ארוכות ודקות.

4 קוטמים את קצות הבצל הירוק וחותכים אותו דק ובאלכסון.

5 מכינים את הרוטב: טורפים את כל המרכיבים לתערובת אחידה.

6 מניחים בקערה גדולה את השרימפס, הבצל הירוק, האפונה הסינית והפלפלים. מוסיפים את האטריות המסוננות, עלי הכוסברה וזרעי השומשום. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים כך שכל המרכיבים יצופו ברוטב. מגישים מיד או שומרים במקרר עד ההגשה.

*אם רוצים לארוז את הסלט, יש לתת לאטריות האורז להצטנן לחלוטין לפני שמערבבים אותן עם שאר החומרים.