אוכל
צילום׃ לין לוי, mako אוכל

פיתה ביצה

בתוך הפיתה התמימה למראה הזו יש טונה, עגבניות שרי, גבינה מגוררת ואפילו קצת שמנת מתוקה - בקיצור, ארוחה לכל דבר ועניין. וכן, ברור שגם ביצה

לין לוי | mako אוכל | פורסם 23/01/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

פיתה

חצי קופסת שימורים של טונה בשמן

מלח

פלפל שחור

5 עגבניות שרי

חצי כוס פתיתי מוצרלה

2 כפות שמנת לבישול

1 ביצה

תרסיס שמן

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור או טוסטר ל-180 מעלות.

2 מחוררים חור עגול בחלק העליון של הפיתה (אפשר בעזרת קורצן עוגיות או כוס דקה).

3 מסננים את הטונה, מתבלים במלח פלפל וממלאים את הפיתה.

4 פורסים את עגבניות השרי ומכניסים לפיתה.

5 מכניסים את הגבינה ומשתדלים לפזר אותה בצורה כמה שיותר אחידה.

6 שופכים פנימה את השמנת.

7 שוברים לתוך החור את הביצה.

8 מרססים את הפיתה בשמן – מסביב לביצה ולא עליה.

9 מכניסים לתנור לכ-10 דקות וזוללים.

** בהשראת מתכון של אסתי בר

פיתה ביצה. זה כל מה שצריך (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פיתה ביצה. זה כל מה שצריך|צילום: לין לוי, mako אוכל
קודם כל טונה. אבל לא להעמיס! (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קודם כל טונה. אבל לא להעמיס!|צילום: לין לוי, mako אוכל
יעלו ויבואו עגבניות השרי (צילום: לין לוי, mako אוכל)
יעלו ויבואו עגבניות השרי|צילום: לין לוי, mako אוכל
לסיום: גבינה ושמנת לבישול (צילום: לין לוי, mako אוכל)
לסיום: גבינה ושמנת לבישול|צילום: לין לוי, mako אוכל
ולתנור (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ולתנור|צילום: לין לוי, mako אוכל

טיפים חשובים:

** הקפידו להשתמש בפיתה עם בצק עבה יחסית, שיכול לספוג את כל התוספות.

** את תתפתו להעמיס את הפיתה יותר מדי, וגם לא להפריז עם כמות השמנת, אחרי הפיתה תירטב.

** חשוב לא לרסס את הביצה בשמן כי זה מונע ממנה להתבשל.