תמונת AVI׃ mako
בקלאוות כבש
מאפה בצק עלים משני סוגי בשר. מקורי וטעים בטירוף, רוצו להכין
יוסי אזולאי | מאסטר שף
| פורסם 24/08/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
2 בצלים, קצוצים דק
1/2 ק"ג בשר כבש טחון
300 גרם בשר אנטריקוט טחון
1/2 כוס פיסטוקים טחונים
מלח
פלפל
1/3 כוס טחינה גולמית
צרור פטרוזיליה קצוצה
2 עלי פילו
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצלים עד להזהבה.
2 מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים ומפוררים.
3 לאחר 3-4 דקות מוסיפים את התבלינים, הפטרוזיליה ולבסוף את הטחינה הגולמית.
4 מברישים את עלי הפילו בשומן של בשר הכבש המטוגן ומניחים "רצועת" בשר לרוחב העלים.
5 מגלגלים את העלים לצורת גליל כאשר בכל סיבוב מברישים את העלה במעט שומן מבשר הכבש המטוגן.
6 באמצע הגלגול יש להקפיד למלא שוב בבשר ולהמשיך לקפל את הבצק ולגלגל עד הסוף.
7 מברישים את הגליל בשומן ומכניסים לתנור ב- 180 מעלות למשך 25 דקות עד להזהבה.
8 פורסים ומגישים. בתאבון.