אוכל
תמונת AVI׃ mako

בקלאוות כבש

מאפה בצק עלים משני סוגי בשר. מקורי וטעים בטירוף, רוצו להכין

יוסי אזולאי | מאסטר שף | פורסם 24/08/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 בצלים, קצוצים דק

1/2 ק"ג בשר כבש טחון

300 גרם בשר אנטריקוט טחון

1/2 כוס פיסטוקים טחונים

מלח

פלפל

1/3 כוס טחינה גולמית

צרור פטרוזיליה קצוצה

2 עלי פילו

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצלים עד להזהבה.

2 מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים ומפוררים.

3 לאחר 3-4 דקות מוסיפים את התבלינים, הפטרוזיליה ולבסוף את הטחינה הגולמית.

4 מברישים את עלי הפילו בשומן של בשר הכבש המטוגן ומניחים "רצועת" בשר לרוחב העלים.

5 מגלגלים את העלים לצורת גליל כאשר בכל סיבוב מברישים את העלה במעט שומן מבשר הכבש המטוגן.

6 באמצע הגלגול יש להקפיד למלא שוב בבשר ולהמשיך לקפל את הבצק ולגלגל עד הסוף.

7 מברישים את הגליל בשומן ומכניסים לתנור ב- 180 מעלות למשך 25 דקות עד להזהבה.

8 פורסים ומגישים. בתאבון.