צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל
פנה קוטה
חברו 3 מרכיבי בסיס ותקבלו קינוח שאף אחד לא יאמין שלקח רק 5 דקות. פנקוטה בלי ג'לטין – בחרו תוספות ורוצו להכין
חן שוקרון | mako אוכל
| פורסם 17/01/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 כוס + 1 כף (60 גרם) סוכר
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
לעיטור והגשה (אחת מהאופציות):
תכולה של פסיפלורה אחת
תותים טריים קצוצים, או מחית תותים
כל פרי רך טרי או משומר - ליצי', קיווי, פירות יער וכו'
מיני מרמשלו
אופן ההכנה:
1 מביאים לרתיחה בסיר קטן את השמנת יחד עם הסוכר. מאפשרים לתערובת לבעבע כ-3 דקות עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין, מערבבים מדי פעם.
2 מסירים מהאש ומיד מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים היטב ומוזגים לכלי הגשה. מצננים מעט ומכסים כל כלי בניילון נצמד, מעבירים לקירור למשך 6 שעות לפחות ורצוי למשך לילה.
3 לפניי ההגשה יוצקים או מסדרים מעל את אחת התוספות ומגישים.