אוכל
צילום׃ תמר פלג, המגדניה של תמר

עוגיות שוקולד צ'יפס בלי גלוטן

לא צריך אפילו צנצנת - בלאו הכי בתוך כמה דקות לא יישאר מה לשים בתוכה

תמר פלג | המגדניה של תמר | פורסם 20/12/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

225 גרם חמאה חתוכה לקוביות

130 גרם סוכר לבן

45 גרם סוכר חום כהה

115 גרם סוכר קנים אורגני

2 ביצים

מעט תמצית וניל

3 כפות של מחית תפוחים ללא סוכר

260 גרם קמח נטול גלוטן - גלעם

45 גרם קמח אורז

1 כפית סודה לשתייה

קמצוץ מלח

חצי כפית גומי קסנטן

450 גרם שוקולד צ'יפס מריר

לא חובה: 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומכינים לפחות שני מגשי אפייה עם נייר אפייה או משטח סיליקון.

2 בקערה של המיקסר מניחים את הסוכרים יחד עם החמאה, ובעזרת וו הגיטרה מערבבים עד שמקבלת תערובת בהירה וחלקה. מוסיפים בהדרגה פנימה את הביצים ותמצית הווניל. עוצרים ומגרדים את הצדדים והתחתית של הקערה. מוסיפים פנימה את מחית התפוחים וממשיכים לערבב.

3 מוסיפים פנימה את החומרים היבשים בהדרגה, ומפעילים את המיקסר לאט ובזהירות כדי שלא יתעופפו לנו הקמחים בכל המטבח. ממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת חלקה, אחידה ודי דביקה. לא לשכוח לנקות את צידי הקערה.

4 מוסיפים פנימה את השוקולד (ואת האגוזים אם אתם ממש ממש מתעקשים) ומערבבים בעזרת מרית עד לפיזור פחות או יותר אחיד.

5 מעבירים את התערובת בעזרת שתי כפות למגשי האפייה, ומסדרים עוגיות באופן מרווח. בעזרת אצבע רטובה מיישרים את העוגיות מעט.

6 אופים ב-180מעלות 10-15 דקות. מוציאים מהתנור כשהצדדים של העוגיות יציבים, אבל המרכז עוד יחסית רך. מעבירים לרשת קירור כדי שינשמו.

7 מומלץ לנשנש ישר, אבל אם אתם אנשים עם סבלנות של ברזל, אפשר לשמור אותן לפחות שלושה ימים בצנצנת של העוגיות – יכול להיות שגם הרבה יותר, אבל אצלנו הן מעולם לא שרדו כל כך הרבה זמן.

המתכון פורסם לראשונה בבלוג המגדניה של תמר