אוכל
תמונת AVI׃ mako

מוקפץ ירקות עם רצועות סינטה ורוטב קארי

מתכון למנת בקר עם ירקות בסגנון אסייתי. מנה משביעה בחצי שעה של עבודה

דנה שרון | מאסטר שף | פורסם 17/05/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למוקפץ:

מעט שמן לטיגון

כפית ג'ינג'ר, חתוך לגפרורים

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות

1 פלפל כתום, חתוך לרצועות דקות

1 גזר, קלוף וחתוך לגפרורים

1 קישוא, קלוף וחתוך לגפרורים

3 כפות רוטב סויה

כפית סוכר חום

2\1 כפית צ'ילי יבש

כף מירין

כפית שמן שומשום

2\1 כפית מלח

מעט פלפל שחור

2\1 כפית כורכום

כוסברה קצוצה

5 כפות חלב קוקוס

לרצועות סינטה:

500-750 גרם סינטה, חתוכה לרצועות

שלושת רבעי כוס פירורי לחם

כפית גרגירי כוסברה כתושים

2\1 כפית מלח

2\1 כפית פלפל שחור טחון

4\1 כפית כורכום

2-3 גבעולי כוסברה קצוצים

שמן לטיגון עמוק

לרוטב קארי:

כוס חלב קוקוס

2-3 כפיות קארי

2\1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מתחילים להכין את המוקפץ: מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים קלות את הג'ינג'ר. מוסיפים את הפלפלים וגזר ומקפיצים. מבשלים כ-7 דקות ומערבבים מדי פעם.

2 מוסיפים קישואים ומקפיצים. כשהקישואים כמעט מבושלים לגמרי מוסיפים סויה, סוכר חום, צ'ילי יבש, מירין, שמן שומשום, מלח, פלפל שחור וכורכום. מערבבים ומבשלים עוד 7-8 דקות.

3 כשכל הירקות רכים מוסיפים כוסברה וחלב קוקוס ומבשלים דקה נוספת. מסירים מהאש.

4 להכנת רצועות הסינטה מערבבים את פירורי הלחם עם כל שאר החומרים מלבד הסינטה והשמן, וטובלים את רצועות הסינטה בפירורים כך שחלק מהבשר יהיה מעט חשוף. מחממים שמן במחבת ומטגנים את רצועות הסינטה 2-3 דקות מכל צד. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.

5 להכנת הרוטב מרתיחים חלב קוקוס עם קארי ומלח ומביאים לצמצום.

6 הגשה: מניחים מהמוקפץ על צלחת הגשה, מעל מסדרים את רצועות הסינטה ומסביב מפזרים מעט רוטב. מומלץ להגיש עם קערית של רוטב ליד.

• את הירקות אפשר להקפיץ רק כמה דקות ולהשאיר אותם מעט חיים. אפשר גם להוסיף או להחליף ירקות לפי הטעם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!