אוכל
צילום׃ from my point of view, ShutterStock

פיתות מחבת מבצק חלה

כמה פעמים קרה לכם שהכנתם תבשיל או סלט או שקשוקה ונתקעתם בלי איזה לחם או פיתה? המתכון הזה יציל אתכם בפעם הבאה שזה יקרה, עם מצרכים שככל הנראה כבר יש לכם בבית

רותי רוסו | מבשלים עם קשת - רותי רוסו | פורסם 24/07/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 252 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מכדררים את הבצק לכדורים, משטחים לדיסק, מתפיחים קצת ואז מחממים על מחבת נון-סטיק לוהטת. הבצק מקבל שלפוחיות סקסיות כאלה והוא רך נורא מבפנים ומתקתק כיאה לחלה.

מרכיבים (18 מנות):

400 גרם קמח לבן

15 גרם שמרים טריים

2 כפות סוכר

2 כפות שמן

1 ביצה

שלושת רבעי כוס מים

חצי כף מלח

אופן ההכנה:

1 שמים במיקסר את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את החומרים הרטובים ולשים במיקסר עד שמתקבל בצק. מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות. הבצק צריך להיות רך וקטיפתי ואחיד.

2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון. מתפיחים כחצי שעה במקום חמים.

3 מחלקים את הבצק ל-18 כדורים קטנים. משטחים כל בצק לדיסק עגול בגובה של כ-2 ס"מ. מקמחים ושמים להתפחה תחת מגבת או ניילון  למשך כ-20 דקות.

4 מחממים מחבת נון-סטיק על אש גבוהה. המחבת צריכה להיות חמה מאוד (לא צריך שמן). פותחים עם היד בעדינות את הבצק כך שיהיה גדול ודק יותר, בערך בעובי של 1.5 ס"מ. שמים על המחבת. קולים עד שהבצק מלא שלפוחיות גדולות וזהוב מלמטה. הופכים לצד השני וקולים עוד כמה דקות. מגישים חם ישר מהמחבת.

5 אפשר למרוח על הפיתות קצת שמן זית, לטגן טיפה על הצד עם השמן ולפזר מעל כמות נדיבה של זעתר. טעים טעים.