אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

בצק כשר לפסח שמתאים לכל המאפים

השבוע אנחנו מציידים אתכם במתכון לבצק בסיסי וכשר לפסח, שהוא אוורירי וטעים וינפיק לכם יופי של לחמניות ביס, פוקאצ'ות או פיצות, ואפילו כיכר לחם

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 07/04/20 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 128 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס וחצי (210 גרם) קמח תמי רב תכליתי (אפשר להשיג בסופרים הגדולים)

200 מ"ל חלב (או חלב צמחי או מים)

3 כפות חומץ 

כפית אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה 

חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

 >> מתכונים לפסח

1 מערבבים היטב את כל המצרכים בקערה רחבה לקבלת בצק אחיד. 

2 ללחמניות: מגלגלים את הבצק לכדורים של 50 גרם כל אחד, מצפים בשמן ומפזרים גרעינים או שומשום. אופים 30 דקות ב-180 מעלות.

בצק כשר לפסח - הברשה של הלחם (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
מברישים את הלחם בביצה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
בצק כשר לפסח - פוקאצ'ה (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
פוקאצ'ה כשל"פ|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

* לפוקאצ'ות או פיצות: משמנים את הידיים ומשטחים את הבצק על תבנית מרופדת נייר אפייה. אופים 25 דקות ב-200 מעלות (לפיצה מומלץ להכניס את הבצק לחצי אפייה לפני הרכבת הפיצה). 

* ללחם: מעבירים את הבצק לתבנית כיכר משומנת ואופים 45 דקות ב-180 מעלות.

בצק כשר לפסח - לחם (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
לחם כשל"פ|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב

 ** הכמויות מתאימות ל-2 פוקאצ'ות או 14 לחמניות, או כיכר לחם אחת או 2 פיצות בינוניות.