אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

לאפות כשרות לפסח

לא חייבים לאכול מצות כל פסח, אפשר להתפנק עם לאפות כשרות לפסח שאין בהן גלוטן אבל יש בהן הרבה דברים טובים (ורק 5 מרכיבים!), מרקם שלא נופל מהמקור ואפשר להעמיס עליהן או לגלגל אותן עם כל תוספת שאוהבים

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 03/04/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 200 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-6-8 לאפות:

120 גרם קמח שקדים/אבקת שקדים

120 גרם קמח טפיוקה/קמח אורז/קורנפלור (עדיף טפיוקה)

400 מ"ל חלב קוקוס (שימו לב, לא קרם קוקוס)/שמנת מתוקה 12% (לא יותר - אחוז השומן קריטי פה)

מעט מלח למנות מלוחות

מעט סוכר למנות מתוקות

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

המתכון תוקן ונערך מחדש באפריל 2022

1 מערבבים את שלושת המרכיבים בבלנדר או טורפים יחד בקערה עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.

2 מתבלים בסוכר או מלח – תלוי אם רוצים להכין מנות מתוקות או מלוחות.

>>> מתכונים לפסח

לאפות ללא גלוטן (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
לאפות ללא גלוטן|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

3 מחממים מחבת, משמנים אותה ויוצקים עליה מהבלילה. מטגנים כל צד כמה שניות, מוציאים לצלחת וחוזרים על הפעולה עם יתר הבלילה.

4 אפשר להגיש חם או קר. מומלץ לאחסן את הלאפות במקרר כדי שיישמרו רכות.

לאפות כשרות לפסח ללא גלוטן (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
לאפות כשרות לפסח ללא גלוטן|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".