>> כל המתכונים לפסח

ראשונות

מניפות בטטה בתנור

אם אתם רוצים לכבוש את הקהל שלכם על ההתחלה, תעשו את זה בעזרת טריק החיתוך הזה שבמקור מיושם על תפוחי אדמה אבל עובד נהדר גם על בטטות. את המצע של היוגורט אפשר להחליף בחדווה בטחינה. 

>> למתכון: מניפות בטטה

מניפות בטטה בתנור (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מניפות בטטה בתנור|צילום: יעל קצב, mako אוכל

מרק עוף

יש לנו כבוד לקניידלך, באמת, אבל לפעמים אנחנו מרגישים קצת מקופחים בשביל המרק שבו הקניידלך האלה שוחים - מרק עוף ריחני, שמרגיש כמו בית ומשפחה וחום ואהבה בתוך כף. מרק העוף הקלאסי הזה, של שי-לי ליפא, עושה את העבודה נאמנה, והבונוס המרכזי שלו היא הכנתו הקלה והמהירה, ואנחנו יודעים כמה זה חשוב בזמנים כאלה.

>> למתכון: מרק עוף

 

120 הקלאסיקות של שי-לי - מרק עוף (צילום: דן לב, 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות)
מרק עוף קלאסי|צילום: דן לב, 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות

סלט ביצים ותפוחי אדמה 

אחרי שנים של יחסי אהבה-שנאה עם סלט הביצים עתיר המיונז שאנחנו רגילים לאכול (ולא נחשוף שמות), השנה למדנו שאפשר גם אחרת: סלט תפוחי אדמה וביצים שאין בו מיונז בכלל, אפילו לא טיפה, והוא נקי לגמרי מהשמנוניות הלבנבנה הזאת שהיא הכי טעימה בעולם אבל לפעמים פשוט לא באה לנו טוב. עם פטרוזיליה, מיץ לימון ושמן זית (על הכמון אפשר לוותר בפסח) - אנחנו בטוחים שיהיה מעולה.

>> למתכון: סלט ביצים ותפוחי אדמה

סלט ביצים ותפוחי אדמה (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
בלי מיונז|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

כבד קצוץ ביתי

מצות הן מאכל שנוי במחלוקת, שמעורר אמוציות אצל כל ישראלי באשר הוא. יש כאלו שלא יכולים לסבול את הטעם והמרקם שלהן, יש כאלו שחיים מפסח לפסח וקונים סטוקים של מצות, אבל מה שבטוח – מצה לא שווה כלום אם אין משהו למרוח עליה. פה נכנס לתמונה הכבד הקצוץ של חיים כהן. כבד מטוגן קצוץ גס, מתובל בפשטות, שכל מצה תשמח לקבל שליכטה נדיבה ממנו.

>> למתכון: כבד קצוץ ביתי

כבד קצוץ - חיים כהן (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
פאר המטבח האשכנזי|צילום: דניאל לילה, mako אוכל
 

קציצות פרסה צמחוניות

לפני שאנחנו נפנים לקציצות הפרסה שאנחנו מכירים, עם הירק והעוף, אנחנו רוצים להציע לכם אופציה אחרת, לא בשרית, שבה לתפוחי אדמה דווקא יש מקום מרכזי. כמה מרכזי? הם אחד משלושה מרכיבים בקציצות האלה (אם לא להחשיב את המלח והשמן לטיגון).

>> למתכון: קציצות פרסה צמחוניות

קציצות פרסה ותפוחי אדמה צמחוניות (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
קציצות פרסה. הגרסה הצמחונית תחילה|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

קציצות כרישה ועוף 

כשקערה של הקציצות האלה מגיעה לשולחן, מתחשק לשלוח יד ולאכול אחת ככה, בלי מזלג ובלי סכין. הן מנה ראשונה מושלמת לכל ארוחה, ובטח שלארוחת חג. קמח המצה ייתן להן קראנץ' כיפי וחוץ מלימון סחוט הן לא זקוקות לשום דבר נוסף.

>> למתכון: קציצות כרישה ועוף

קציצות כרישה ועוף (צילום: רחלי קרוט, mako אוכל)
יחוסלו בזריזות|צילום: רחלי קרוט, mako אוכל

עיקריות

חזה עוף עסיסי בתנור

אם עדיין לא הכרתם את השיטה להכנת חזה עוף עסיסי בתנור - פסח הוא זמן טוב להכיר. בגדול, הסוד הוא השריה קצרה (ממש קצרה!) לפני הכניסה לתנור, ואז תיבול, צלייה וזהו. מאז שגילינו את השיטה הזאת אנחנו מכינים חזה עוף רק ככה.

>> למתכון: חזה עוף עסיסי בתנור

חזה עוף  (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
חזה העוף הכי עסיסי אבר|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

קציצות עוף אפויות

הקטע של הקציצות האלה הוא שאין בהן פחמימות. בפסח זה פחות רלוונטי, אבל מה אכפת לכם ליהנות מיתרון נוסף למנה העיקרית המוצלחת שלכם? מה שכן יש בקציצות האלה זה שלל ירקות (גזר, בצל, זוקיני, פטרוזיליה), שמעשירות אותם באלף טעמים ששום טיגון בעולם לא יצליח להשיג.

>> למתכון: קציצות עוף אפויות

קציצות עוף אפויות בלי פחמימות (צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל)
מלא ירקות, שום טיגון|צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל
קציצת עוף אפויה, אחרי ביס (צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל)
מינוס ביס|צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל

חזה עוף צרוב ברוטב פלפלים וזיתים

יש סיכוי טוב שהמנה הזאת הולכת להסתנן לרשימת המתכונים הקבועים שלכם. מדובר בפרוסות של חזה עוף עסיסי ביותר שמקבל קיק מרוטב בלסמי, פלפלים וזיתים. רק תתארו לכם ארוחת שאריות של זה – מצה עם פרוסת עוף, כמו פסטרמה טובה. 

>> למתכון: חזה עוף צרוב ברוטב פלפלים וזיתים

חזה עוף צרוב ברוטב חם (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
נשאר עסיסי|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

ביף בורגיניון

האמא של המנות החגיגיות: ביף בורגיניון, צלי הבקר של הצרפתים, שמתבשל לאיטו ביין וירקות. אז נכון, המנה הזאת מושקעת ולוקח זמן עד שהיא מוכנה, אבל וואו, התוצאה שווה כל דקה.

>> למתכון: ביף בורגיניון

סופריטו עוף

בנוסף או במקום כל אחת מהעיקריות האחרות - זה הזמן לעשות כבוד לסופריטו, מנת עוף ותפוחי אדמה שמתחילה בטיגון וממשיכה בבישול. מכירים סינרגיה? אז בסופריטו זה קורה ביג טיים.

>> למתכון: סופריטו עוף

המתכון הכי טוב שלי: סופריטו (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
סינרגיה במיטבה. סופריטו|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

תוספות

גיבץ' ירקות מושלם

הגרסה הבלקנית לרטטוי (תוספת ראויה מאוד בפני עצמה), עם חציל, פלפל, זוקיני, עגבניות והרבה שום - כולם עוברים טיגון ואז צלייה בתנור. לא להתעצל, לא כל יום פסח.

>> למתכון: גיבץ' ירקות מושלם

גיבץ' של רותם ליברזון (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
גיבץ' של רותם ליברזון|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

סלט קינואה הכי טעים שיש

לכל סרבני הקינואה הסדרתיים – תדעו לכם שאתם מפסידים כל כך הרבה. נכון שמדובר בדגן מיוחד, אבל הוא בסיס נהדר לסלט הזה, וכל ארוחה רבת מנות כמו ליל הסדר תרוויח ממנו. תנסו, מקסימום תתאהבו.

>> למתכון: סלט קינואה הכי טעים שיש

>> כל הסלטים לפסח

סלט קינואה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
תפסיקו לפחד מקינואה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

תפוחי אדמה צלויים בלימון

יש לנו עוד מה ללמוד מהיוונים על אוכל, אבל הדבר הכי דחוף לנו כרגע הוא תורת תפוחי האדמה שלהם. את התפודים האלה מכינים אחרת לגמרי מאיך שאנחנו רגילים (קודם מטגנים, אחר כך מאדים. בתנור!), וגם בגזרת הטעמים יש כאן גיוון נהדר - עם תיבול של לימון ואורגנו במקום המלח-פלפל-פפריקה המסורתי.

>> למתכון: תפוחי אדמה צלויים בלימון

תפוחי אדמה בלימון (צילום: travellight, ShutterStock)
הזדמנות לגוון בגזרת התפודים, לא ככה?|צילום: travellight, ShutterStock

כרובית במחבת

ואם כבר צורת הכנה שונה - לא יכולנו שלא להיזכר בדרך החדשה האהובה עלינו להכין כרובית, שמתחילה בבישול-אידוי ונגמרת בחריכה במחבת (אל דאגה, את הכל היא עושה לבד, מכם מצפים גג לערבב). את הלאבנה שבמתכון משמיטים בליל הסדר (אבל זוכרים אותה לפעמים הבאות).

>> למתכון: כרובית במחבת

כרובית במחבת (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
השיטה האהובה עלינו להכין כרובית|צילום: יעל קצב, mako אוכל

סלט כרוב סגול ואנרגטי

והפרס למנה המיוחדת של הערב הולך לסלט הזה. תשמעו, יכול להיות שתרימו גבה כשתקראו את רשימת הרכיבים הלא שגרתית של הסלט הזה, אבל הוא ארומטי, הוא טעים, הוא ייתן לכם בוסט של אנרגיה בין כל המנות הבשריות של הערב, וכל האורחים ינהלו שיחה ערה כשינסו לפענח את הטעמים המיוחדים שלו.

>> למתכון: סלט כרוב סגול ואנרגטי

 

סלט כרוב סגול ואנרגטי (צילום: עידית נרקיס כ
קינמון בסלט? כן!|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

קינוחים

>> כל הקינוחים לפסח

עוגת שכבות שוקולד וקצפת כשרה לפסח

ועכשיו הרגע שלו חיכינו כולנו, ולא רק כי בקרוב נוכל לשטוף את ערימות הכלים והבית שלנו יחזור לרשותנו, אלא כי חיכינו לביס המתוק עם הקפה (או התה) שאפשר להתענג עליו ולדעת שנגמרה עבודתנו לערב זה, ועכשיו יש לנו שנה מנוחה עד להפקה הבאה (או לכל הפחות עד ראש השנה).

>> למתכון: עוגת שכבות שוקולד וקצפת כשרה לפסח

עוגת שכבות שוקולד וקצפת לפסח - אורך (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
מהממת|צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

חטיפי מצות עם שוקולד וקרמל

לא משנה כמה שנים ברציפות אנחנו מביאים את הממתק הזה לכל מפגש חברתי בפסח - הוא נשאר הכוכב הבלתי מעורער וקוצר תשבחות בשיגעון. מתכון שחוגג את האפשרות להוסיף מלח לקרמל הרבה מלפני שאמא ואבא של השילוב קרמל מלוח התחילו לדמיין זה את זה.

>> למתכון: חטיפי מצות עם שוקולד וקרמל

שברי מצה עם קרמל ושוקולד (צילום: mako)
צילום: mako

גרסה ראשונה של הכתבה פורסמה באפריל 2022.