צוות מדענים אנגלי, שעובד על שדרוג פירות וירקות כך שיהיו בעלי רמות גבוהות יותר של ויטמינים ונוגדי חמצון, הצליח סופסוף לצאת בהברקה: עגבנייה סגולה, עשירה בפיגמנטים נוגדי חמצון, שעשויה להרחיק את מחלת הסרטן. את העגבנייה הייחודית ייצר הצוות בהנדסה גנטית, על ידי כך שעירב בגנים של עגבנייה גנים של פרח לוע הארי, העשיר במיוחד בנוגדי חמצון.
נוגדי החמצון נחשבים היום לגורם מרכזי בשיפור הבריאות והגנה מפני מחלות: הם נמצאו יעילים בהאטת קצב גידולם של תאים סרטניים, הם מגינים מפני מחלות ניווניות הקשורות בזקנה ומפני מחלות לב וכלי דם, וגם עוזרים במניעת סוכרת, בשיפור הראייה ובשמירה על המשקל.
בשלבים הראשונים של הניסוי היו צרכני העגבניות החדשות עכברים, והתגלה כי קבוצת העכברים שניזונה מהעגבניות חיה חיים ארוכים בהרבה מזו שניזונה מעגבניות אדומות. לאור הממצאים המעודדים הצוות מקווה לעבור לשלב הבא בניסוי, ולהאכיל בעגבנייה מתנדבים אנושיים.
מגניב? לגמרי, אבל יש גם קולות אחרים: ד"ר בנט, מהמועצה הבריטית לחקר הסרטן, טוענת כי הממצאים אומנם מרגשים, אולם אין עדיין ראיות מוצקות לכך שנוגדי חמצון בתוך המזון יכולים להפחית את הסיכוי לחלות בסרטן. להססנות של ד"ר בנט מתווספות ההסתייגויות המוכרות מצריכה של מזון מהונדס גנטית, רובן מתבססות על הטענה שלשינויים הגנטיים במזון יש השלכות בטווח הארוך הן על הגוף והן על הסביבה האקולוגית.