קציצות אורז מלא ושעועית מש
(מתכון של איתי בר)
המצרכים:
1 כוס אורז עגול מלא מבושל
1 כוס שעועית מש מונבטת
2 כפות פשתן מושרה במים
חבילה פטרוזיליה
חבילה כוסברה
בצל אחד בינוני
5 שיני שום
2 קישואים בינוניים
2 גזרים
2 כפיות כמון
מלח פלפל לפי הטעם
קמצוץ אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1. טוחנים במעבד מזון את הפשתן והפטרוזיליה ומעבירים לקערה גדולה.
2. טוחנים את שאר המרכיבים ומוסיפים לקערה.
3. מטבלים ומערבבים היטב.
4. יוצרים קציצות.
5. אופים ב-150 מעלות כארבעים וחמש דקות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קציצות אורז מלא ושעועית מש
טחינה ביתית
המצרכים:
1/2 כוס טחינה גולמית אורגנית משומשום מלא
1/2 כוס מיץ לימון (או מיץ מנדרינות לטחינה מתוקה, או חצי חצי לחמוץ/מתוק)
פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה/נענע)
שום (אופציונאלי)
אופן ההכנה:
1. שופכים את הטחינה לקערה.
2. מוסיפים את המיץ ומערבבים עד לקבלת המרקם הרצוי (אפשר לדלל גם עם מעט מים).
3. מוסיפים הרבה עלים ירוקים קצוצים ומערבבים.
4. נשמר במקרר כ-5 ימים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: טחינה ביתית
סלט קינואה ירוק
המצרכים:
2 כוסות קינואה מבושלת (נסו לערבב את האדומה ולבנה)
1/2 כוס פלפל אדום קצוץ
1/2 כוס מלפפון קצוץ
1/2 כוס שמיר קצוץ
1/2 כוס סלרי קצוץ (עלים וגבעולים)
1/2 כוס נענע קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
(ניתן לשים עלים ירוקים שונים לפי מה שיש במקרר, או מה שאוהבים)
לרוטב:
שמן זית
מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
כמון טחון
אופן ההכנה:
מאחדים את כל הרכיבים בקערה גדולה ומערבבים היטב.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט קינואה ירוק
ולקינוח: גלידת בננה
המצרכים:
2 בננות בשלות
תוספות לבחירתכם
אופן ההכנה:
1.קולפים, חותכים ומקפיאים את הבננות.
2.כשהבננות קפואות מכניסים אותן לבלנדר או מעבד מזון ומערבלים שוב ושוב, תוך שימוש בכף, בין הערבולים, לדחיסת הבננות לתוך הלהב עד קבלת מרקם קטיפתי.
3.מעבירים לצלוחית ומפזרים מעל: אגוזים, צימוקים, פסיפלורה, מעט קינמון, טחינה גולמית, אגבה, מייפל או מה שמתחשק.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: גלידת בננה
המתכונים באדיבות טליה לוין, מדריכת סדנאות "השינוי אפשרי" ברשת אורגניק מרקט.